To anholdt for omfattende pengefalsk

To personer er blevet anholdt for omfattende pengefalsknerier. Ifølge politiet i Odense havde gruppen planlagt at sætte 325.000 falske kroner i omløb.

-


De falske sedler var lavet på en computer

To personer er blevet anholdt for omfattende pengefalsknerier. Ifølge politiet i Odense havde gruppen planlagt at sætte et større pengebeløb i omløb i julehandlen.

Hjemme hos de to fandt politiet ved anholdelsen mandag 325.000 kroner i 1000 og 500 kronesedler, lavet på computer.

\"Ukyndige kan sagtens blive snydt. Når man står med sedlerne i hånden, kan man godt mærke forskel på papirkvaliteten, men i en travl julehandel, kan de godt ryge lige igennem\", siger kriminalkommissær Per Lydiksen Laursen.

Skjult under vaskemaskine
Anholdelserne skete, efter at en tredje mand søndag, var blevet pågrebet, da han forsøgte at betale med en falsk 500 kroner seddel i en kiosk i Odense.

Kort efter ransagede politiet en adresse i Odense, og under en vaskemaskine fandt politiet 325.000 falske kroner. To mænd på 41 og 50 år blev anholdt. Den tredje mand, der havde forsøgt at indløse den falske 500 kr. seddel blev løsladt.

Fik brugt penge i Århus
De to hovedmistænkte havde først været en tur i Århus hvor de med succes havde brugt mellem fem og otte falske sedler. I første omgang gik det også fint i Odense, men mandag blev falskneriet afsløret.

De to mænd har forklaret, at de ville bruge hovedpartiet af pengene her under den stressende julehandlen.

Pengefalsk straffes traditionelt ganske hårdt. Strafferammen går således helt op til 12 års fængsel.

Oversigt

    Oversigt