Anker Boye: Bevar politi i Vollsmose

Lokalkendskab og tilstedeværelse er en forudsætning for god politiindsats i Vollsmose, mener Odenses borgmester

 

13 ud af 13 adspurgte borgmestre med forskellig partiobservans, som har boligområder på Rigspolitiets særlige liste over kriminalitetstruede boligområder, ønsker, at de lokalt forankrede indsatser med faste betjente i de udsatte områder skal fortsætte.

Det fremgår af en spørgeundersøgelse, A&B Analyse har foretaget for fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

Borgmestrene i blandt andet København, Odense og Aalborg mener, at det vil forringe mulighederne for at fastholde den helhedsorienterede indsats, som i de seneste år har haft en forebyggende virkning på de kriminalitetsudsatte boligområder.

- Netop den geografiske tilstedeværelse og kendskabet til området er en basal grundforudsætning for håndtering af konflikter og ikke mindst at forebygge dem, udtaler Odenses borgmester, Anker Boye.

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard, kan slet ikke forestille sig, at de fastforankrede indsatser ikke skulle fortsætte på den anden side af indgåelsen af det kommende politiforlig.

De hidtidige lokalt forankrede politiindsatser med faste betjente i de udsatte områder er især muliggjort af en ekstraordinær pulje på 242 millioner kroner til forebyggelse af bande- og rockerkriminalitet, der blev bevilliget i forbindelse med indgåelsen af politiforliget i 2011.

Og den forøgede indsats har ifølge bormestrene også gjort en betydelig forskel i områderne.

- De seneste tal for kriminaliteten i Nordsjælland viser, at kriminaliteten i det udsatte område Egedalsvænge nu er lavere end i hele politikredsen i øvrigt, udtaler borgmester i Kokkedal Kommune, Thomas Lykke Pedersen.

Helt på linje er Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær.

- I godt og tæt samarbejde med politiet kæmper vi imod, at banden LTF (Loyal to Familia) får fodfæste i Vapnagård. Samtidig knokler vi for at få flere børn og unge væk fra en kriminel løbebane. Vi kan som kommune ikke sætte ordentligt ind uden samarbejde med politiet - det vil være en katastrofe, hvis indsatsen fra politiet stopper, udtaler hun.

Oversigt

    Oversigt