Anker Boye nævnes som ny S-formand

-

-

Krisen i Socialdemokratiet løses ikke ved, at Mogens Lykketoft afløser Poul Nyrup Rasmussen. Partiet har brug for nye folk - og bør derfor gå på jagt efter en type som Odenses borgmester Anker Boye.

Det mener den politiske kommentator Ralf Pittelkow, som i Jyllands Posten tirsdag kommenterer problemerne i Socialdemokratiet.

\"Ingen tvivl om, at Socialdemokratiet skal tænke på at finde en afløser for Nyrup. Men det fører ingen vegne, hvis partiet ikke samtidig får mere jordforbindelse, mere åbenhed, mere folkelighed. Ellers fortsætter krisen i det uendelige. Måske skulle man se sig om i en bredere kreds - efter en type som Odenses borgmester Anker Boye, skriver Ralf Pittelkow.

Den odenseanske borgmester bliver også nævnt som et muligt lederemne i Socialdemokratiet i en lederartikel i Fyens Stiftstidende.

Avisen antyder, at borgmesterens overraskende lynforlig om Odenses budget for næste år blandt andet  skyldes, at borgmesteren har lederambitioner på sit partis vegne.

\"Anker Boye havde travlt, fordi han ønsker at holde sin kalender fri efter Socialdemokratiets Aalborg-kongres. Boyes gamle parti er truet af splid og splittelse - og nogen kunne måske finde på at ringe til ham\", skriver Fyens Stifstidende.

Oversigt

    Oversigt