Anker Boye: Nul tolerance

Unge mennesker uden for social rækkevidde bør sendes i fængsel, det mener socialdemokraterne i Odense.

Der er brug for at sætte hårdt mod hårdt. Selv om antallet af voldssager er faldet, så den vold der er tilbage mere rå og hensynsløs. Derfor er socialdemokraterne i Odense i gang med at udarbejde en tryghedspakke med forslag til, hvordan man kan komme den meningsløse vold til livs.
 
- Disse unge mennesker er den farligste gruppe, der uden omtanke eller hensyn til andre mennesker, gør mere eller mindre, hvad der passer dem. De skal væk fra gaden. De er farlige og skal under behandling. Og den behandling skal ske et sted, så vi er sikre på, at de ikke længere kan udrette skade på almindelige mennesker, siger rådmand i Odense Anker Boye (A).

I går sagde projektleder hos Odense Kommunes forebyggelsesafsnit, Christian Frederiksen, at de unge skulle kunne tvinges i psykiatrisk behandling. Og nu mener Anker Boye, at unge utilpassede skal en tur i fængsel.
 
- Et ungdomsfængsel er bestemt ikke optimalt. Men er der ikke andre muligheder, så er det sådan, det må være. Denne gruppe skal stoppes nu! Metoder til behandlingen må læne sig op ad, hvad man nu har erfaring for, virker bedst. Men det absolut afgørende er, at behandling sker på en måde, så de ikke længere færdes blandt almindelige mennesker.

Nul tolerance

De unge som begår kriminaliteten skal opleve langt mere konsekvens af deres handlinger.
 
- Disse børn og unge skal altid sikres passende skoletilbud, støttekontaktpersonordning eller andre forebyggende tiltag. Utilpassede børn og unge, der bliver ved med at begå kriminalitet, skal springe alle køer over. Der skal være øjeblikkelig konsekvenser, hver gang de træder ved siden, siger Anker Boye.

Oversigt

    Oversigt