Anker Boye: Regeringen svigter politiet

Rådmand Anker Boye fra Odense angriber nu sammen med borgmesterne i Århus og København regeringen for at svigte politiet. Almindelige menneskers hverdag er skæmmet af politiets problemer, lyder det fra Anker Boye.

Politiforbundet har meldt ud, at der landet over bliver henlagt sager som aldrig før, og at det kriminalpræventive arbejde svigtes. Forbundet mener, at politiet står over for et regulært sammenbrud, hvis der ikke tilføres nye resurser.

Borgmestrene i Købenahavn og Århus og rådmand Anker Boye fra Odense bakker nu op bag kritikken.

- Jeg synes, at det er dybt bekymrende, at politiets problemer igennem så lang tid har fået lov til at skæmme almindelige menneskers hverdag. I Odense har vi været vidner til bandekrig og skyderier midt i boligkvarterer. Ubehagelige episoder, som vi ikke før har været vant til, siger Anker Boye(S).

De tre politikere frygter at situationen bliver værre i løbet af året, hvor politiet får nye kæmpeopgaver med blandt andet IOC-kongres, klimatopmøde og Outgames. De tre socialdemokrater klandrer regeringen for have nedbrudt befolkningens tillid til ordensmagten.

- For mig handler en vellykket politik om at skabe gode og trygge rammer om menneskers hverdag. Det her skal regeringen gøre bedre. De skylder vi borgerne og ikke mindst de mange dygtige politifolk, der hver dag bringer sig selv i spil for at skabe tryghed, lyder det fra den odenseanske borgmesterkandidat.

Oversigt

    Oversigt