Anker Boye vil være borgmester igen

Selvom han led et sviende valgnederlag for præcis et år siden i dag, og hans parti mistede magten i Odense for første gang i 68 år, er Anker Boye parat til igen at stå i spidsen for socialdemokraterne ved næste kommunalvalg.

Samtidig er den tidligere borgmester klar til at gå af som formand for partiet i Odense.

Efter valgnederlaget i november sidste år nedsatte partiet et udvalg, der har kulegravet partiets struktur. Et nyt forslag går ud på at dele formandsposten i partiet og partiets spidskandidat til borgmesterposten mellem to personer.

- Ved at vælge en partiformand, som ikke også er borgmester eller spidskandidat, skaber vi en platform ekstra udadtil. Samtidig bliver spidskandidaten aflastet organisatorisk, siger Anker Boye til Nyhedsavisen.

Samtidig bekræfter Anker Boye, at han vil stille op som partiets spidskandidat til borgmesterposten ved valget i 2009.

Ny struktur

Forslaget om at dele ledelsen af partiet op mellem flere personer kommer fra et procesudvalg, og forslaget bliver fremlagt på repræsentantskabsmøde torsdag. Partiets 1500 medlemmer i Odense skal tage stilling til forslaget i løbet af forået.

- Der vil absolut være tale om en styrkelse, for det er i forvejen et stort job at være spidskandidat. Derfor har vi brug for en god, gammeldags partiboss, som kan reagere hurtigt og få ting til at ske, siger Thomas Funding, der blev valgt ind i byrådet sidste år, til avisen.

Oversigt

    Oversigt