I det fynske folks tjeneste

Anker efterlyser vækstinitiativer

Selvom Odense Kommune står til at miste omkring 125 millioner kroner, som følge regeringens forslag til en ny udligningsreform mellem kommunerne, er Odenses borgmester forstående over for regeringens plan.

- Jeg har grundlæggende respekt for regeringens ønske om at skabe en mere retfærdig omfordeling af kommunernes midler. Det er et helt naturligt ønske, at man ønsker at fordele kagen mere ligeligt, siger Anker Boye(S).

Borgmesteren efterlyser dog samtidig initiativer, der kan sætte gang i den fynske vækst.

- I en situation hvor vi har hårdt brug for at få gang i væksten, risikerer vi, at ændringer i udligningsordningen får den modsatte effekt. 125 millioner kroner er mange penge for Odense i en situation, hvor ledigheden er høj. Vi ved, at det er de store byregioner som skal skabe væksten i Danmark, og derfor er det tvingende nødvendigt, at vi får vendt udviklingen. Udligningsreformen fjerner midler fra de store byer og reducerer vores muligheder for at skabe rammerne for en positiv vækst til gavn for hele Danmark, siger Anker Boye.

Borgmester Anker Boye efterlyser, at regeringen supplerer reformen med konkrete håndtag, som kan løfte Odense og Fyn ud af ledigheden.

- De seneste år har vi arbejdet hårdt for at levere en solid kernevelfærd og samtidig skabe rammerne for fremtidig vækst. Med hårdt arbejde og markante prioriteringer, er det lykkedes os at investere i Odenses udvikling til glæde og gavn for Fyn. Nu har vi brug for, at regeringen støtter op om vores vækstinitiativer og løsner grebet, så vi får mere frie rammer til at sætte de projekter i gang, som skal styrke Odense og løfte Fyn ud af ledigheden, lyder det fra borgmesteren i Odense.

Ved du noget? Så send os et tip