Anker står til at vinde i Odense

En frisk meningsmåling viser, at Anker Boye står til at genvinde borgmesterposten i Odense. Men de borgerlige partier har hentet ind på venstrefløjens forspring de seneste uger og ikke mange stemmer skal flyttes før Jan Boye kan beholde borgmesterkæden.

Jan Boye har fremgang i forhold til sidste meningsmåling, og tror fortsat på sejren i Odense
Jan Boye har fremgang i forhold til sidste meningsmåling, og tror fortsat på sejren i Odense

Meningsmålingen, der er lavet af TNS Gallup for TV 2/FYN og Fyens Stiftstidende, viser, at De Konservative står til et tab af fire mandater.

Til gengæld vinder Venstre to og Dansk Folkeparti et enkelt mandat. Men samlet set er det ikke nok til, at Jan Boye kan sætte sig i borgmesterstolen de næste fire år.
 
- Der er rigelig med tid i valgkampen til at få flyttet de sidste mandater. Vi ved, at folk beslutter sig i sidste øjeblik og at vi har flyttet et mandat i forhold til sidste meningsmåling, det er jeg meget tilfreds med, siger Jan Boye.

SF står til at blive valgets store vinder med en gevinst på tre mandater, og selvom både Socialdemokraterne og Enhedslisten går tilbage med ét mandat hver, kan venstrefløjen takket være SF?s markante fremgang sikre Anker Boye borgmesterkæden. 
 
- Det kan jeg kun være meget godt tilfreds med. Målingen gør os til det største parti, og det mener jeg er en opbakning til det vi står for og vores værdier, siger rådmand Anker Boye.

 

 
 

 

Intet afgjort endnu

 
 

Den samlede stilling bliver i følge TNS Gallups meningsmåling, at partierne, der peger på Anker Boye vil få 16 mandater, mens Jan Boyes støtter kan mønstre 13 mandater. Men trods den klare føring til Anker Boye er det for tidligt for venstrefløjen at glæde sig, mener en valgekspert.

- Hvis vi kigger tilbage på 2005 valget og meningsmålingerne dengang, så ser det faktisk ens ud, og det er ikke urealistisk, at det kan blive et meget tæt valg i Odense, siger Christian Elmelund-Præstekær fra Syddansk Universitet.

Berga og Ursula på vippen

I følge målingen kommer Enhedslisten lige nøjagtig ind i byrådet med et enkelt manddat, mens De Radikale mister den plads Erik Simonsen vandt i 2005. Men begge partier er på vippen og meget få stemmer står til at afgøre om Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten og Susanne Ursula Larsen fra De Radikale får plads i byrådet.
 
Hverken Borgerlisten eller nogle af de fire andre små partier står til at få pladser i byrådet. 

Oversigt

    Oversigt