I det fynske folks tjeneste

Anklage: Svindlede med EU-millioner fra Langeland

Bagmandspolitiet kræver fængsel til tidligere jægersoldat og hans kone for misbrug af EU-støttekroner. De havde modtaget pengene til kursus- og træningscenter på Langeland.

Onsdag begynder en 10 dage lang retssag ved retten i Lyngby om svindel med EU-midler til et projekt på Langeland, fortæller EB.dk.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet kræver et par idømt fængsel og deres anpartsselskab idømt en bøde. Desuden kræver SØIK godt 603.000 kroner konfiskeret som kriminelt udbytte hos anpartsselskabet.

Ægteparret, der er bosat i Charlottenlund, modtog mellem 2009 og 2013 over halvanden millioner kroner til at lave et kursus- og træningscenter på den tidligere kaserne Holmegaard på Langeland, har DR FYN tidligere fortalt.

Planen var at tilbyde militær- og politifolk kurser med fokus på militær og politimæssig sikkerhed.

Centret skulle have skydebaner af international standard, og til det formål bevilgede Syddansk Vækstforum i 2009 i alt 4,4 millioner kroner.

Læs også Politi og militær til Langeland

Da planerne blev fremlagt i efteråret 2009 var det med en forventning om, at centret i løbet af få år ville nå op på flere tusinde overnatninger årligt og omkring 10 faste arbejdspladser.

Men sådan gik det ikke. Projektet blev ikke til noget.

Tiltale: EU-støttekroner gik til private formål

Ifølge anklageskriftet har parret betalt håndværkere med EU-støttekroner for arbejde, som er udført på deres hjem i Charlottenlund, deres sommerhus i Tranekær samt udgifter til et crossfitcenter i Charlottenlund.

I følge anklagsskriftet røg der også flere andre ting ind i EU-regnskabet. Det gælder private udgifter til tøj, parfume, skolebøger, legetøj, iPhones, iPad, bærbare computere med mere for en kvart million kroner, hvoraf EU betalte de 30 procent i tilskud, skriver EB.dk

Læs også Millioner til Langeland endte i Charlottenlund: - Forklar eller betal

Det var Erhvervsstyrelsen, som administrerer tilskud fra EU, der fattede mistanke til, at parret fuskede med fakturaerne og anmeldte dem til bagmandspolitiet, skriver EB.dk.

Der skal afhøres 19 vidner under retssagen, og der ventes dom 26. september.

Læs også Mislykket kursuscenter kulegraves