I det fynske folks tjeneste

Anklager: 35-årig ville dræbe betjente

Den 35-årige var fredag i skænderi med borgmester Jan Boye (K), der var taget ud til bydelen for at tale med beboere i området.

Den 35-årige forsøgte at dræbe to betjente torsdag aften. Det var anklagernes påstand, og den valgte dommeren ved Retten i Svendborg at følge.

Udover forsøget på at dræbe betjentene er den 35-årige sigtet for at have stukket biler i brand, grov forstyrrelse af den offentlige orden og for besiddelse af skydevåben.

Den 35-årige blev anholdt lørdag kl. 10.15 efter en intens efterforskning.

Mellem otte og 10 skud blev lidt efter klokken 23 torsdag affyret mod betjente, da der var opstået uro i bydelen med flere brændende biler.

Det sker yderst sjældent, at nogen forsøger at dræbe politifolk i tjenesten, og politiinspektør Benny Linde Larsen fra Fyns Politi har da også betegnet skyderiet som "sindssygt alvorligt."

Den 35-årige er ifølge Fyens Stiftstidende en kendt kriminel, og fredag eftermiddag var han angiveligt i skænderi med borgmester Jan Boye (K), der var taget ud til bydelen for at tale med beboere i området.

Efter retsmødet ønskede anklageren, politiadvokat Jakob Beyer, ikke kommentere sagen.

Sigtelserne i skudsagen

Fyns Politi har rejst fire sigtelser om overtrædelse af straffeloven mod den 35-årige mand, der menes at have affyret en række skud mod to betjente nær Vollsmose torsdag aften ved 23-tiden:
 - Forsøg på at dræbe betjentene.
 - Brandstiftelse ved at sætte ild på biler i området.
 - Deltagelse i grov forstyrrelse af ro og orden.
 - Besiddelse af skydevåben.
 /ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.