I det fynske folks tjeneste

Anklager: Black Army-leder stod bag overfald

Kort før overfald på tankstation skulle Mohammed Daabas have udstukket en ordre om afstraffelse af en 31-årig mand

00:32

Uno X-tanken ligger lige over for det sydvestlige hjørne af Vollsmose. Ovenstående er vores webvideo fra den 8. marts. Video: Alexander Aagaard

Da en 31-årig mand blev stukket i hånden med en kniv samt slået og sparket af fire mænd på Uno X-tankstationen på Åsumvej på grænsen til Vollsmose, var det ifølge anklagemyndigheden Black Army-lederen Mohammed Daabas, der trak i trådene. Det fremgår af anklageskriftet til den kommende straffesag torsdag i næste uge.

Kort før overfaldet skulle Mohammed Daabas have aftalt eller direkte beordret de fire andre mænd til at overfalde ofret, der ifølge tidligere oplysninger fra politiet tilhører en "gruppering", der var i sammenstød med de andre. Ved episoden blev to biler også kørt sammen, men dette fremgår ikke af anklageskriftet.

Råt, brutalt, farligt
Anklageren vil have alle fem tiltalte idømt fængselsstraf for legemesangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter.

Læs også Grov vold på Uno X: To Black Army-medlemmer anholdt

Udover overfaldet rummer anklageskriftet en lang række andre forseelser herunder en del forskellige besiddelser af små mængder hash og skunk, en håndfuld dopingtabletter samt en del overtrædelser af færdselsloven, herunder 100 til 150 meter på baghjul på en knallert uden styrthjelm i 2. vognbane på Vollsmose Alle. Ingen af de øvrige anklagepunkter omhandler bandelederen, men udelukkende de øvrige fire mænd i sagen.

Nægter sig skyldig
Overfaldet fandt sted den 8. marts klokken 11.55 i år, og Mohammed Daabas var ikke til stede på tankstationen. Og selv siger han, at han intet har at gøre med sagen.

- Min klient nægter sig skyldig, så vi går naturligvis efter en frifindelse, lyder det fra Mohammed Daabas' forsvarsadvokat Mette Grith Stage:

- Nu har min klient siddet varetægtsfængslet i flere måneder, så vi ser naturligvis frem til at få den afviklet.

Vil overveje erstatning
Om hun vil gå efter en erstatning til Mohammed Daabas for uberettiget varetægtsfængsling, hvis det lykkes hende at få ham frikendt, har hun endnu ikke taget stilling til, men vil det finde det naturligt. 

- Den slags tager jeg altid en ad gangen. Først skal han frifindes, så tager vi den derfra, siger hun.

Specialanklager fra Fyns Politi Annette Korsgaard ønsker her inden sagen ikke at uddybe påstandene i anklageskriftet, men henholder sig til den skrevne tekst.