Anklager: Man skal trygt kunne sende sine børn i SFO

Det er en skærpende omstændighed, når en træner og SFO-medhjælper krænker små piger. Det mener anklager i sagen mod en 55-årig mand, der er tiltalt for at krænke 20 piger.

En 55-årig pædagogmedhjælper og træner fra en håndboldklub i det nordlige Odense er tiltalt for at krænke 20 piger i alderen fra seks til elleve år. I følge anklageskriftet er det foregået i den lokale SFO, hvor han var ansat, i håndboldklubben, hvor han var træner og i mandens hjem.

- Anklagemyndigheden ser det som en skærpende omstændighed, at det er begået i en SFO og som håndboldtræner. Det er klart, at man som forældre skal kunne være trygge, når man sender sine børn enten i skole eller til håndbold. Så det vil jeg mene er en skærpende omstændighed, men det bliver op til retten af afgøre, siger anklager ved Fyns Politi Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

En gennemgang af anklageskriftet, som TV 2/Fyn er i besiddelse af, viser, at den 55-årige er tiltalt for at krænke 20 piger i alderen seks til elleve år.

Krænkelserne er i følge anklageskriftet foregået i perioden 1. august 2007 til 31 december 2015.

- Politiet har modtaget de her anmeldelser - altså i forhold til 20 piger i alt - i løbet af efteråret 2016 og begyndelsen af 2017. Anmeldelserne er kommet drypvis. Nogle af pigerne har været meget små, da krænkelsen foregik. Andre er ældre nu, og har så valgt af fortælle om deres oplevelser nu, fortæller anklager ved Fyns Politi Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

Foregået i den lokale SFO

I alle forhold er den 55-årige tiltalt for at krænke pigerne i den lokale SFO. I to tilfælde er det desuden også foregået i forbindelse med aktiviteter i håndboldklubben, og i et tilfælde er det også foregået i den tiltaltes hjem.

I følge anklageskriftet har den 55-årige befølt pigerne udenpå og under tøjet, på bryst, mave og i skridtet. Han er også tiltalt for i flere tilfælde at have kysset pigerne med tungekys.

I et tilfælde er han tiltalt for gentagne gange at have anbragt en piges hånd på sit lem uden på bukserne.

En omfattende sag

Det er en omfattende sag. Retten skal gennemse 18 videoafhøringer, og i alt 36 vidner skal afgive forklaring.

- Der er en enkelt eller to af pigerne der nu er gamle nok, til at vi har vurderet, at de ville kunne afgive kunne vidneforklaring i retten. Men langt de fleste pigerne er afhørt ved en såkaldt videoafhøring, hvor de er afhørt under nogle særlige former, som er skånsomme for børn. Så bliver videooptagelserne afspillet i retten, fortæller Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune skriver i en mail til TV 2/Fyn, "at forvaltningen er bekendt med de anklager, som er rejst mod en tidligere medarbejder i en af Odense Kommunes skolefritidsordninger."

Forvaltningen skriver videre:

"Vi ser med meget stor alvor på sagen, da der er tale om anklager om overgreb på børn, som vi har haft i vores varetægt. Men for ikke at risikere at påvirke den kommende retssag, ønsker vi ikke at udtale os yderligere om sagen på nuværende tidspunkt."

Kræver fængselsstraf

Anklagemyndigheden kræver den 55-årige idømt fængselsstraf samt frakendelse af retten til at arbejde - både erhvervsmæssigt og i forbindelse med fritidsaktiviteter - med børn og unge under 18 år.

Der har tidligere været en lignende sag mod den 55-årige, men her blev han frikendt.

- Vi har nu sendt en indstilling til statsadvokaten med en anmodning om, at den sag genoptages, siger Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

Sagen begynder ved Retten i Odense den 23. november, og der forventes at falde dom den 14. december.

- Der er en enkelt eller to af pigerne der nu er gamle nok, til at vi har vurderet, at de ville kunne afgive kunne vidneforklaring i retten, fortæller Maria Fanø-Fredeløkke til TV 2/Fyn.

Straffelovens paragraf 232

 

Oversigt

    Oversigt