Anklager: Mindst 12 års fængsel til Carolines far

Anklagemyndigheden krævede tirsdag Carolines far dømt 12 års fængsel for drabet på sin datter. Forsvareren håber på otte år.

Anklager Anders Raagaard fremhævede i sin procedure før dommen, at den tiltalte far er egnet til almindelig fængselsstraf til trods for at en mentalrapport har erklæret den 41-årige mand sindsyg i gerningsøjeblikket.

Han afviste, at retten skulle nedsætte straffen på grund af stærk sindsbevægelse eller stress hos manden på grund af datterens sygdom og hendes trusler op til drabet.

Tværtimod mente Anders Raagaard, at faren havde en særlig omsorgspligt overfor Caroline, og at straffen skal afspejle den voldsomme brutalitet drabet blev begået med. Derfor krævede han, at retten idømmer Carolines far mindst 12 års fængsel.

Oplæste brev fra faren

Forsvaren for manden appelerede ikke overraskende til en mild straf på grund den kaotiske situation familien havde befundet sig i op til drabet. Han var samtidig harm over, at retslægerådet havde underkendt en mentalundersøgelse, der betegnede faren som sindsyg.  Efter gennemgang af andre sager appelerede han tl at straffen blev på maksimalt otte år.

Forsvaren afsluttede sin procedure med at oplæse et brev som faren puttede i Carolines kiste før begravelsen. I brevet bad den 41-årige mand om tilgivelse og erklærede sin store kærlighed til den datter han selv slog ihjel.

Under retsmødet onsdag kom det frem, at faren efter drabet havde store psykiske problemer og følte sig forfulgt af det onde. Han skrev besværgelser med blod og afføring i sin celle. Da han senere blev overflyttet til retspsykiatrisk afdeling blev  hans tilstand normaliseret.

Den 41-årig mand har erkendt sig skyldig i manddrab, og der falder dom i løbet tirsdagen.

Oversigt

    Oversigt