Anklager opgiver sag om stort frimærkekup

Beviser mod fire mænd, der har siddet fængslet for tyveri af frimærker til 23 millioner kroner, er smuldret.

I en sag om tyveri af frimærker i millionklassen er fire chauffører fra Fyn og Sydsjælland nu blevet frifundet. Chaufførerne har tidligere siddet fængslet i sagen, men anklagemyndigheden under Københavns Vestegns Politi opgiver nu sagen mod dem.

- Jeg kan oplyse, at der er meddelt påtaleopgivelse til de fire personer, som har været sigtet for tyveri, fortæller anklager Martin von Bülow til Ritzau.

Begrebet påtaleopgivelse dækker over, at anklagemyndigheden vurderer, at bevismaterialet i sagen ikke vil holde i retten. Chaufførerne kan dermed betragte sig som frifundet og uskyldige.

De fire mænd har alle arbejdet for vognmandsfirmaer, som havde til opgave at køre frimærker, som af en eller anden grund havde fået en fejl under trykningen, fra Post Danmarks frimærketrykkeri i Ballerup til destruktion.

I januar 2012 slog politiet til og anholdt de fire mænd. De blev sigtet for at stå bag tyveri af frimærker til en pålydende værdi af 23 millioner kroner.

Mændene blev efter et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup varetægtsfængslet, men er siden blevet løsladt igen.

Politiets teori var, at mændene solgte frimærkerne videre til halv pris. Hos en 36-årig mand har politiet blandt andet fundet frimærker til en værdi af 150.000 kroner.

Fundene i sagen gør dog også, at politiet fortsat er overbevist om, at der er blevet stjålet frimærker i millionklassen.

- Vi er ikke i tvivl om, at der er stjålet frimærker, for vi har fundet stjålne frimærker hos flere personer, fortæller Martin von Bülow.

- Der er tale om en række personer, som fortsat er sigtet for hæleri, og deres sag er endnu ikke afgjort, fortæller anklageren.

Oversigt

    Oversigt