Anklager: Ti måneders fængsel til pizzabud

En dom på ti måneder for uagtsomt manddrab. Det kræver anklagemyndigheden, at et 17-årigt pizzabud straffes med, fordi han for et halvt år siden dræbte en 28-årig kvinde i en trafikulykke nær Syddansk Universitet i Odense.

Anklagemyndigheden kom med kravet fredag formiddag i byretten i Odense. Det skete få timer før, at der falder dom i sagen.

Anklagemyndigheden mener, at den 17-årige teenager, der siden flygtede fra ulykkesstedet, beviseligt kørte overfor rødt lys i krydset ved Niels Bohrs Allé og Campusvej, hvor han dræbte den 28-årige kvinde, der var forsker ved Syddansk Universitet.

Bøde på 48.000 kroner

Derfor skal han, hvis det står til anklagemyndigheden, straffes med en fængselsdom og en frakendelse af retten til at føre bil i mellem tre og fem år.

Samtidig kræves det, at han får en bødestraf på 48.000 kroner, blandt andet fordi han i mindst 17 tilfælde har kørt bil uden at have et kørekort.

Strafferammen for uagtsomt manddrab er op til otte års fængsel, men anklagemyndigheden vil kun kræve ti måneder bag tremmer, fordi teenageren aldrig har været straffet før, og fordi han er så ung, som han er.

Forsvareren bestrider omvendt, at der er tale om hensynsløs kørsel. I retten fredag krævede han, at hans klient kun får en bøde samt en fængselsstraf på maksimalt fire måneder, der skal være betinget.

Det er kommet frem, at den 17-årige teenager fortsatte med at dele pizzaer ud, efter at han havde dræbt kvinden.

Oversigt

    Oversigt