Anlægsgartner tvinges til at lukke

Efter at have drevet virksomhed i otte år fra samme adresse, fik Brian Kristensen for nylig besked fra Nordfyns Kommune om at han skulle lukke sin virksomhed inden 1. maj. Hans virksomhed ligger i landzone.

Brian Kristensen er anlægsgartner på Stormosevej i Hjadstrup. Da han ansøgte Nordfyns Kommune om tilladelse til at opføre en hal til materialer og maskiner fik han et chok. Ikke alene fik han afslag på at opføre hallen. Han fik også besked på at ophøre med at drive virksomhed fra Stormosevej inden 1. maj.

- Afslaget på opførelse af en hal og kravet om, at jeg skal ophøre med mit erhverv på ejendommen er kommet som et stort chok for mig og min familie. Gennemføres ovenstående må jeg opgive som anlægsgartner og finde andet arbejde, lyder det fra Brian Kristensen.

I Nordfyns Kommune forstår man Brian Kristensens frustration, men afgørelsen følger blot retningslinjerne fra Naturklagenævnet, siger udvalgsformanden.

- Hvis man vil drive virksomhed i landzone så skal virksomheden have tilknytning til jordbrug, og det har en anlægsgartner ikke ifølge reglerne, siger formanden for Teknik og miljøudvalget Kim Johansen(S).

Men det forstår Brian Kristensen ikke.

- Min nabo er gartner og han må gerne drive sin virksomhed i Hjadstrup. Jeg er anlægsgartner og må ikke. Jeg forstår ikke at kommunen behandler iværksættere så negativt, siger Brian Kristensen.
Brian Kristensen giver dog ikke op. Han vil nu klage over afgørelsen til Naturklagenævnet.

- Jeg håber på politisk forståelse, så jeg kan fortsætte mit erhverv. Jeg har også mulighed for med tiden at ansætte medarbejdere. Men tvinges jeg til flytte min virksomhed til en dyr industrigrund, må jeg opgive, siger Brian Kristensen.

Oversigt

    Oversigt