Flere tager cyklen: - Jeg gider da ikke holde i kø

Flere og flere hopper på cyklen i Odense. Fra 2015 til 2016 er antallet af cykelture i Odense steget med 11 procent, viser tal fra Odense Kommune.

Odense Kommune måler cykeltrafikken i byen på de tre af de store indfaldsveje, Hjallesevej, Skibhusvej og Sdr. Boulevard. Og fra september 2015 til 2016 er sket en stigning i antallet af cyklister på 11 procent. 

På Sdr. Boulevard mødte TV 2/FYN en stribe cyklister, der trodsede kulden. 

quote - Det tager alt for lang tid at køre i bil. Jeg kan cykle hurtigere. 

Annemette Skou

Hvorfor tager du ikke bilen?

- Nej, jeg gider da ikke holde i kø hele vejen ind til Odense, fortæller Annemette Skou, der cykler de knapt syv kilometer ind til bymidten

- Det tager alt for lang tid at køre i bil. Jeg kan cykle hurtigere. 

I september 2015 målte Odense Kommune 4.015 cykler pr. døgn på de tre veje i Odense. I september 2016 var det tal steget til 4.446. Altså en stigning på 11 procent. 

- Jeg er overrasket over en så stor stigning. Det kan nok tilskrives, at vi har al den ombygning i byen, fortæller Jens Henriksen, der er formand for Cyklistforbundet i Odense.

- Man kan jo sige, at kommunen har jo gjort det besværligt at komme rundt i bil, men bibeholdt langt de fleste cykelstier under ombygningen. Langt hen ad vejen er det ikke blevet så meget mere besværligt at være cyklist.

Flere cyklister - kortere kø
Hos Odense Kommune glæder man sig over de mange nye tohjulede trafikanter. Det gavner nemlig samtidig dem, der fortsat foretrækker at køre i bil gennem byen.

- Hver gang, der er en der frivilligt vælger at tage cyklen i stedet for at køre i bil, så er det en stor hjælp for dem, der fortsætter med at køre bil. Det betyder rigtig meget for køen. Det er jo ligesom den sidste bil, der bidrager til køen. Så det at fjerne få procent gør meget for den resterende biltrafik, så alle kan komme lidt nemmere omkring, fortæller Troels Andersen, der er trafikplanlægger i Odense Kommune. 

Odense Kommune planlægger nye tiltag for at gøre det nemmere for cyklisterne. 

Blandt andet skal det være tilladt for cyklister at svinge til højre for rødt. 

Samlet set cykler odenseanerne cirka 150.000 ture i døgnet. 

 

Hør cylisterne fortælle, hvorfor de foretrækker den tohjulede fremfor bilen

 

Oversigt

    Oversigt