Annette Vilhelmsen forlader SF

Tidligere formand for SF har meldt sig helt ud af partiet.

Den tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen har meldt sig ud af SF. Det bekræfter partiet over for Ekstra Bladet.

Udmeldelsen skulle ifølge Ekstra Bladet være sket allerede i august. 

- Det er korrekt, at Annette Vilhelmsen ikke længere er medlem af SF, siger gruppeformand, Jacob Mark, til Ekstra Bladet.

Annette Vilhelmsen afløste i 2012 Villy Søvndal som SF's formand. Hun var formand for partiet fra oktober 2012 til februar 2014.

Annette Vilhelmsen slog den tidligere SF'er Astrid Krag med to af tre stemmer i SF's urafstemning, selv om hun kun havde ti år i Kerteminde Byråd som politisk ballast.

Efter et par år som formand for partiet måtte Annette Vilhelmsen trække SF ud af regeringen og selv gå af som formand. Det skete, fordi der i partiet var stor splittelse om salget af Dong.

I sidste uge kom den tidligere fynske SF-formand i medierne igen i forbindelse med sin nye bog. I bogen siger hun, at det var aftalt spil mellem Thorning-regeringen og KL, som førte til lærerlockouten i 2013.

Det gør hun som den første af de centrale personer i Thorning-regeringen, hvor hun blandt andet var erhvervs- og vækstminister.

Hidtil har toppen af den daværende Thorning-regering nægtet, at den havde aftalt en lockout af lærerne med KL.

Senest har Annette Vilhelmsen gjort sig bemærket, fordi hun i en ny bog med titlen "Søren og Mette i benlås" udtaler som om lærerkonflikten i 2013.

Her antyder hun, at det var aftalt spil mellem Kommunernes Landsforening og SRSF-regeringen anført af daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), der førte til lockouten af lærerne

Oversigt

    Oversigt