Annette Vilhelmsen vil have lynrokade

Bliver Annette Vilhelmsen ny SF-formand, vil hun have regeringen omdannet i løbet af få dage.

Holder meningsmålingerne om SF's formandskamp stik, kan danskerne se frem til en regeringsomdannelse en af de første dage i efterårsferien.

Ifølge Altinget.dk vil den øjeblikkelige favorit, Annette Vilhelmsen, undgå et politisk tomrum i tiden efter formandsvalget:

- Hvis jeg bliver formand, vil jeg som noget af det første sætte et nyt hold og meddele det til statsministeren, siger Annette Vilhelmsen til Altinget.dk

Vil det sige i løbet af to-tre dage?

- Ja, ja, det skal gå meget hurtigt. Vi har jo finanslov og alt muligt andet. Vi skal ikke have sådan et "minitårn", siger Annette Vilhelmsen med henvisning til det sorte tårn på Hotel Crowne Plaza på Amager, hvor toppolitikerne fra S, SF og R burede sig inde i 16 dage efter folketingsvalget sidste år.

Annette Vilhelmsen vil fortsat ikke fortælle, hvorvidt den nuværende SF-formand Villy Søvndal kan være sikker på at beholde sin udenrigsministerpost, hvis hun skal sætte det nye ministerhold:

- Men fordi jeg ikke siger noget om det, kan man ikke tolke det sådan, at Villy bliver fyret. Jeg er ikke i opposition til Villy på nogen måde. Jeg synes faktisk, han har været rigtig god.

Regeringsrokaden forventes at indskrænke sig til SF's ministre, skriver Altinget.dk.

I et interview med Ritzau afviser Annette Vilhelmsen også at oplyse navne på det ministerhold, hun vil sætte i tilfælde af sejr ved formandsvalget, men hun lukker alligevel lidt op for posen.

På spørgsmålet om, hvorvidt "der er plads til, at den tabende part bliver minister, hvis du vinder formandsvalget", svarer Annette Vilhelmsen kort og godt: Selvfølgelig.

Dermed er der lagt op til, at Astrid Krag (SF) kan fortsætte på posten som sundhedsminister, selvom hun taber formandskampen.

Samtidig giver hun udtryk for, at hun har "stor tiltro" til udenrigsminister og afgående formand Villy Søvndal og ikke mindst skatteminister Thor Möger Pedersen.

Annette Vilhelmsen skærer samtidig igennem og giver en nagelfast garanti for, at partiet bliver i regeringen frem til næste valg.

Spørgsmål: Vil du give en garanti for, at SF er en del af regeringen frem til og med næste valg?

- Klart, for regeringssamarbejdet giver SF fantastiske muligheder for hver dag at påvirke samfundsudviklingen i en rigtig retning henimod et mere bæredygtigt og lige samfund, siger Annette Vilhelmsen til Ritzau.

Garantien kommer, efter at modkandidaten, sundhedsminister Astrid Krag, flere gange har omtalt Vilhelmsens politik som noget, der i sidste ende kan true regeringssamarbejdet.

Oversigt

    Oversigt