I det fynske folks tjeneste

Anni og baby kan dele fængselscelle

De sociale myndigheder og Kriminalforsorgen bestemmer, om Anni Brinch kan tage sin datter med bag tremmer i de to år, hun skal afsone sin straf for rufferi.

De sociale myndigheder og Kriminalforsorgen bestemmer, om Anni Brinch kan tage sin datter med bag tremmer i de to år, hun skal afsone sin straf for rufferi.

Efter Anni Brinch er blevet idømt to års fængsel, kan hendes nære fremtid virke ensom. Men hun kan få selskab i fængselscellen, hvis de sociale myndigheder vurderer, at hendes datter kan komme med.

- Man har ret til at få sit barn med i fængsel, hvis man er i stand til at varetage barnets behov, både fysisk og psykisk, det vurderes af de sociale myndigheder, siger Kristian Høygaard, specialkonsulent i Kriminalforsorgen.

De sociale myndigheder vurderer hver enkel sag ud fra barnets bedste interesse. Ifølge Kriminalforsorgen er barnets tarv vigtigst.

- Man skal altid se, om der er andre muligheder. Det er jo ikke et optimalt sted at opholde sig, derfor gør vi, hvad vi kan for at finde alternative løsninger, siger Kristian Høygaard.

Hvis Anni Brinch og Erik Damgaard vælger, at deres snart fem måneder gamle datter skal med bag tremmerne, er mulighederne begrænset til tre fængsler.

- Hvis man vil have sit barn med i fængsel, må man acceptere, at man bliver placeret i et fængsel, som giver muligheden. Det er enten Møgelkær ved Horsens, Horserød i Helsingør eller Statsfængslet i Ringe ved Fyn, siger specialkonsulenten.

Anni Brinch har anket dommen til landsretten med krav om frifindelse.