Annis advokat angriber ransagning

Annis advokat kræver kendelse om ransagning fra Retten i Odense annulleret. Reglerne i retsplejeloven er overtrådt, mener han.

Det var ikke i orden, da en politistyrke den 30. september ransagede Anni Fønsbys hjem i Charlottenlund i jagten på værdifulde smykker og penge.

Det mener Anni Fønsbys advokat, Ole Schmidt, der mandag i Østre Landsret krævede Retten i Odenses kendelse, der tillod ransagningen, annulleret.

Retten i Odense gav grønt lys for en ransagning den 13. september. Det var den sidste dag i rufferisagen mod Anni Fønsby, hvor forsvarer og anklager fremlagde deres procedurer.

Derfor måtte Ole Schmidt melde fra, da politiadvokat Jakob Beyer i en formiddagspause trak ham til side og tog ham med til et andet retsmøde, der drejede sig om en ransagningskendelse.

Ole Schmidt var på det tidspunkt så optaget af at forberede sin procedure, at han ikke ville bruge middagspausen på et spørgsmål, der efter hans mening kunne vente til dagen efter.

Alligevel valgte retten i Odense at gennemføre retsmødet, selv om det efter Ole Schmidts opfattelse er i strid med retsplejelovens bestemmelser. De siger, at retsmødet kun skal gennemtvinges uden den tiltaltes forsvarer, hvis det på ingen måder kan vente.

Formålet med ransagningen var at sikre værdier fra Anni Fønsby, der kunne konfiskeres. Et led i den såkaldte finansielle efterforskning, som skal sikre, at myndighederne får fat i eventuelt udbytte fra en forbrydelse.

Ifølge Ole Schmidt kunne man have ventet med at behandle ransagningsspørgsmålet til den 14. september, hvor han havde hul i kalenderen. Derfor mener han, at sagen skal hjemsendes til byretten, som det hedder på jura-sprog.

Landsretten kan hjemsende en sag til byretten, hvis reglerne ikke er blevet fulgt i første omgang. Det vil med andre ord være en slags næse til byretten. Landsretten afsiger kendelse i sagen mandag den 18. oktober.

Oversigt

    Oversigt