To kvindelige ansatte på asylcenter sigtes for overgreb på i alt syv drenge

En 52-årig tidligere ansat på Børnecenter Tullebølle sigtes nu for at have forgrebet sig på seks drenge. En anden sigtes for overgreb på en enkelt dreng.

Fyns Politi er er nu så langt i efterforskningen i sagerne om seksuelt samkvem mellem ansatte og anbragte børn på Børnecenter Tullebølle på Langeland, at to kvinder nu sigtes.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelse.

Sigtelserne kommer efter Langeland Kommune i juni anmeldte, at en tidligere 52-årig kvindelig ansat i sin ansættelsesperiode på flygtningecentret Børnecenter Tullebølle havde forgrebet sig mod tre unge drenge og derved overtrådt straffeloven.

Politiets efterforskning har siden vist, at det formentlig drejer sig om seks drenge i alderen 16-18 år, som 52-årige har forgrebet sig mod.

I september anmeldte Langeland Kommune, at en tidligere 35-årig kvindelig ansat på Børnecenter Tullebølle havde forgrebet sig mod en 17-årig dreng som boede på centeret.

Begge kvinder er sigtet for overtrædelse af straffeloven § 219, nr. 3 jf. § 225. Og begge nægter sig skyldige.

Paragraf 219 omhandler ansatte på institutioner og opholdssteder for børn og unge. Har ansatte sådanne steder samleje med beboere, straffes det med op til fire års fængsel, skriver Fyens.dk.

Den 52-årige er sigtet med henvisning til paragraf 225. Her i står der, at paragraf 219 også gælder anden seksuel omgang end samleje.

Artiklen opdateres ...

Oversigt

    Oversigt