Ansatte i Odense tilbydes frivilligt arbejde

Odense Kommune giver som den første kommune i landet sine ansatte lov til at udføre frivilligt, socialt arbejde i arbejdstiden.

At servere kaffe på et værested eller besøge ensomme gamle, mens man er på job, bliver nu muligt for de ansatte i Odense Kommune.

Kommunen vil lade 1300 ansatte lave frivilligt, socialt arbejde i arbejdstiden, skriver Fyens Stiftstidende fredag. Det sker for, at de ansatte skal blive bedre medarbejdere og udvikle sig. Desuden er håbet, at de ansatte får en større forståelse for borgerne og er i stand til at se det hele menneske.

- Den offentlige og den frivillige sektor kan lære rigtig meget af hinanden, for vi er gode til nogle forskellige ting. Det kan være en øjenåbner at få indblik i vores forskellige kompetencer, siger direktør for Børn- og Ungeforvaltningen Klaus Majgaard til Fyens Stiftstidende.

Det nye tiltag kaldes "I en god sags tjeneste", og i stedet for at tage på kursus kan medarbejderne altså vælge at arbejde med sociale problemer ude i virkeligheden.

Læs mere om "I en god sags tjeneste".

Oversigt

    Oversigt