Ansatte dømt for svindel med affald

Renovationsselskab led milliontab, da ansatte hjalp vognmænd til at svindle med med affaldsindvejning.

 Fem mænd i affaldsbranchen har arbejdet sammen om at snyde et lokalt affaldsselskab for millioner af kroner.

Retten i Odense har fredag formiddag idømt de fem mænd straffe på mellem halvandet og tre års fængsel for deres roller i sagen. De dømte overvejer nu, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

Ansatte på miljøcentret på Strandløkkevej i Odense fiflede igen og igen med indvejning og registrering af affald. På den måde slap to vognmænd og en indehaver af et nedbrydningsselskab for at betale afgifter.

Svindlen har kostet Renovationsselskabet Odense Renovation A/S et millionbeløb.

Mere end 800 gange er der blevet snydt med registreringerne. Det er blandt andet typen af affald, der er blevet ændret. Nogle typer affald er belagt med væsentligt lavere afgifter end andre, så her har der været penge at hente.

De strengeste straffe blev givet til to ansatte på miljøcentret. Den toneangivende var 58-årige Kim Mikael Rasmussen, som retten har dømt for svindel til et beløb på knap fem en halv million kroner. Det koster ham tre års fængsel.

Den anden ansatte, en 60-årig mand, slipper noget billigere. Han skal i fængsel i et år og ni måneder, fordi han efter rettens vurdering har svindlet for knap to en halv million kroner.

Blandt vognmænd er det almindelig kendt, at man for et beløb på mellem 700 og 1000 kroner har kunnet få de ansatte på miljøcentret til at snyde. Det har Fyens Stiftstidende tidligere skrevet i forbindelse med sin dækning af sagen.

Dog har der i sagen ikke været rejst tiltale efter nogen af straffelovens bestikkelsesbestemmelser, men udelukkende for bestemmelsen om databedrageri.

Ud over de ansatte er den 70-årige indehaver af de to vognmandsfirmaer Lasse Vognmand og Rågelund Vognmandsforretning dømt i sagen. Det samme er den 74-årige indehaver af nedbrydningsfirmaet Odense Nedbrydning ApS.

Begge har fået en straf på halvandet års fængsel. men blandt andet på grund af deres alder er størstedelen af straffen gjort betinget. Hvis de kan holde sig på dydens smalle sti i de næste to år, så skal de kun afsone to måneder af straffen.

Dog er der et krav om, at begge de ældre herrer skal aftjene 200 timers samfundstjeneste.

Den femte tiltale, en 46-årig indehaver af firmael MVL Otterup ApS, har også fået en dom på halvandet års fængsel. Den dom er dog ubetinget. Han skal derfor i udgangspunktet afsone det hele.

Hos Odense Renovation er man tilfredse med at der nu er kommet dom i sagen, men ikke med resultatet

- Det er superærgerligt, at retten ikke har taget vores erstatningskrav med i dommene, så vi nu skal til at køre civile søgsmål mod de implicerede. Men vi vil nu nærlæse dommene, og sammen med vores advokat få planlagt de næste skridt i sagerne, udtaler Claus Hammerich kommunikationschef i Odense Renovation

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt