Ansatte plaget af trusler og vold

De ansatte i Nyborg Statsfængel bliver i stigende omfang udsat for trusler og vold fra de indsatte. Overbelægning i fængslet gør at de ansatte ikke kan nå at gribe ind før de indsatte koger over.

Belægningen i landets fængsler og arresthuse er det højeste siden 2005, viser tal fra Kriminalforsorgen. Det betyder mere stress og utryghed i blandt andet Nyborg Statsfængsel.

- Vi oplever, at den dynamiske sikkerhed - at vi kender hver enkelt indsat - den går fløjten. Når de indsatte koger over, ser vi ikke signalerne i tide, fordi vi har mere travlt med at få installeret nye folk. Det hele bliver meget mere anspændt, siger Karsten Bang, som er fængselsbetjent i Nyborg Statsfængsel til metroXpress.

Nyborg Statsfængsel huser nogle af landets hårdeste fanger. Antallet af sager om vold og trusler mod personalet steg eksplosivt i 2009 med 472 sager, mens der har været et lille fald i 2010. Tallet er dog stadig væsentlig højere end i 2007 og 2008.

- Overbelægget er en del af svaret på det høje antal episoder med vold og trusler, siger Kim Østerbye, som er formand for Fængselsforbundet.

Han mener samtidig, at et stigende antal bandemedlemmer og Østeuropæiske indsatte i fængslerne er med til at øge utrygheden blandt de indsatte.

Oversigt

    Oversigt