Ansøgningsboom til SDU

Antallet af unge der vil læse på Syddansk Universitet stiger markant. Universitetet har modtaget 2000 flere kvote 2-ansøgninger end sidste år.

I alt har SDU modtaget 5326 ansøgninger mod 3170 sidste år. Samtidig er der tale om næsten en fordobling af unge, der har en uddannelse på Syddansk Universitet som deres 1. prioritet.  Sidste år lå tallet 1193, i år er det helt oppe på 2018.

- Jeg ser fremgangen som et udtryk for, at de unge har fået fokus på uddannelse, og det er glædeligt, også selv om de formentlig er ansporet af finanskrisen og den økonomiske afmatning i samfundet, siger rektor Jens Oddershede.

Størst søgning er der til studierne medicin, journalistik, jura, kiropraktik og  den nye psykologi-uddannelse, som 608 har søgt.

- Der er tale om en generel fremgang hele vejen rundt, hvor også de mindre uddannelser mærker stigende interesse.  Og den helt gode nyhed er jo den markante fremgang på 1. prioritet. Det vidner om, at de unge virkelig vil Syddansk Universitet, siger studiechef Per Andersen fra SDU.

Fremgangen fordeler sig bredt på universitetets campusser i Odense, Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg.

Kvote 2 er især for unge, som ikke har karakterer, der er høje nok til drømmestudiet. Kvote 1 ansøgningerne skal først afleveres til sommer.

Besøg SDUs hjemmeside

Oversigt

    Oversigt