Antallet af indbrud rasler ned

Fyns Politi har stor succes med at få antallet af indbrud til at falde. På bare to år er antallet af indbrud bragt ned med over 35 procent.

I 2009 satte antallet af indbrud en kedelig rekord med 2278 indbrud i private beboelser på Fyn i årets første seks måneder.

Derfor nedsatte Fyns Politi en særlig indbrudsgruppe, som skulle forsøge at begrænse antallet af indbrud.

Og den indsats er lykkedes. I 2010 var der 1773 indbrud fra januar til juni, og i år tallet bragt yderligere ned til 1479. Det svarer til at antallet af indbrud på to år er faldet med 35 procent og en nedgang på 16 procent i forhold til 2010.

- Vi er rigtig glade for at det er lykkedes at få tallet ned. Det giver mere tryghed til borgerne, og vi får mere tid til andre ting, siger vicepolitiinspektør Ebbe Krogaard fra Fyns Politi

Indbrudsgruppen har koncentreret sin indsats om at holde særligt øje med udvalgte personer, og udarbejde analyser over hvor indbrudene bliver begået.

- Vi har haft stor succes med dette arbejde. Vi kan i dag være hurtigt fremme ved indbrud, og ofte får vi anholdt tyvene på fersk gerning, fortæller Ebbe Krogaard.

Forebyggelse mod indbrud

Sommeren er en af indbrudstyvenes travleste sæsoner, og for at få antallet af indbrud endnu længere ned skal fynboerne forebygge endnu bedre mod indbrud.

- Huset skal være låst med gode låse og alle vinduer skal være lukket, når man tager på ferie. Derudover skal det se ud som om huset bliver brugt. Få naboerne til at parkere en bil i indkørsel eller hænge vasketøj ud, og gem alt værktøj væk, så tyvene hverken kan finde stige eller hammer, lyder nogle af rådene fra Ebbe Krogaard.

Oversigt

    Oversigt