I det fynske folks tjeneste

Anti-fascister vil blokere for højrefløjs-politikere

Der er optræk til politisk tumult på Fyn lørdag.

Højrefløjspartiet "Danskernes Parti" afholder deres sommerfest på øen. Og venstrefløjen har allerede proklameret, de vil lave blokader, fortæller DR Fyn.

- Vi vil ikke passivt se til, mens nynazister forsøger at vinde terræn hverken på Fyn eller andre steder, skriver gruppen ProjektAntifa på deres hjemmeside, som er et samlingspunkt for antifascister.

Men da de ikke ved, hvor Danskernes Parti holder sommerfesten, så vil de i følge hjemmesiden lave blokader tre steder fra klokken 14 lørdag, nemlig ved togstationerne i Nyborg, Odense og Middelfart. De tre steder, hvor gæster til sommerfesten har mulighed for at stå af intercity-toget.

- Vi bilder os ikke ind, at vi kan forhindre hvervearrangementets afholdelse fuldstændigt, men vi kan gøre det så besværligt og uattraktivt for unge sympatisører at komme frem, at de i stedet bliver hjemme, skriver Antifa på deres hjemmeside.

Men det tager lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, helt roligt.
- Vi har arrangeret fælles transport og vi er i dialog med politiet, så de medlemmer, der kommer med toget, kan komme sikkert forbi, siger han.

Han forventer ikke uroligheder, hverken på togstationerne eller ved selve festen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra gruppen Antifa. Politiet oplyste sidst på dagen torsdag, at de endnu ikke har fået nogen henvendelser eller ansøgninger fra nogen af de to grupper.

Ved du noget? Så send os et tip