I det fynske folks tjeneste

App mod eksamensangst får kritik

Studerende med eksamensangst kan angiveligt få hjælp af en app, der lærer en at bruge selvhypnose og trance.

Studerende med eksamensangst kan angiveligt få hjælp af en app, der lærer en at bruge selvhypnose og trance.

Den kommende måned er det alvor for tusinder af danskere. De skal til eksamen og vise, hvad de har lært.

Der findes allerede en hav at forskellige terapeutiske tilbud til folk med eksamensangst, men nu kan man også downloade en app, som ifølge udbyderen kan hjælpe til at klare eksamen ved hjælp af selvhypnose.

Det handler om at bruge trance til at kunne kontrollere sig selv og sin egen opmærksomhed, forklarer psykiater Leif Vedel Sørensen, som har været med til at lave app'en.

- De fleste af os har brug for at lære at blive mere rolige og sove bedre og klare en eksamen bedre. Med denne her app bliver hypno-terapeutiske teknikker mere tilgængeligt for mange flere mennesker, siger Leif Vedel Sørensen.

App'en får ikke nogen varm modtagelse af Per Christian Andersen, der er studiechef ved Syddansk Universitet og formand for Danmarks Studenterrådgivning, som også tilbyder kurser i håndtering af eksamensangst.

- Hårene rejser sig på kroppen af mig, når jeg hører om sådan noget, siger han.

- Langt de fleste, der har eksamensangst, har brug for at få et vide, at det er helt normalt at være nervøs inden en eksamen. Og så har de brug for at lære nogle enkle, praktiske værktøjer. I svære tilfælde kan der være behov for en terapeut, siger Per Christian Andersen.

Han frygter, at nogen gerne vil slå plat på eksamensangst.

- Selv om jeg ikke kender noget til den aktuelle app, så bryder jeg mig umiddelbart ikke om tanken, siger Per Christian Andersen.

Det koster 12 kroner at downloade app'en, og det er ikke noget, Leif Vedel Sørensen regner med at blive rig af.

- Jeg tror, den kommer til at sælge rimeligt pænt, men det bliver ikke nogen guldgrube. Jeg ser nogle nye muligheder for at kunne hjælpe mennesker med eksamens- og præstationsangst. Det kan jeg ikke se, at der er meget plat i, siger han.

Ved du noget? Så send os et tip