App skal lette hverdagen for kræftpatienter

OUH-overlæge har fået en ide til en ny app på telefonen, der kan spare både kræftpatienter og sygehuse tid. Det skriver DR P4 TREKANTEN.

Med app'en 'Hudkræft kontrol' kan patienter nemlig nøjes med at sende et billede af deres hud til lægen, og på den måde slipper de for lange køreture og konsultationer.

- De foreløbige resultater er ganske interessante, siger Lars Stolle, der er overlæge på Sygehus Lillebælt Vejle og Odense Universitetshospital til DR P4 Trekanten,

Han har fået idéen til app'en og været med til at udvikle den. Målgruppen er patienter, der er behandlet for basalcelle hudkræft, der er den mest hyppige og fredelige form for hudkræft.

- Vi ville lave en form for kontrol, der sparede lidt på patientens tid, men stadig tilbyder den kvalitet, den fysiske kontrol har. Så er der naturligvis også for sygehusvæsenet en tidsgevinst, de har brug for, siger Lars Stolle.

Mai Eldon er medicinstuderende, og hun har været med til at udvikle og teste app'en. Indtil videre er der testresultater fra 20 af 46 patienter. Og resultaterne er lovende, forklarer hun - både i forhold til sikkerhed, tidsbesparelse og tryghed.

- Det er sådan et tilbud eller supplement, som hvis det bliver brugt vil kunne spare nogle ressourcer. En tredjedel til halvdelen af alle kontroller håber vi på, det kan erstatte, siger Mai Eldon.

Oversigt

    Oversigt