I det fynske folks tjeneste

Arbejdet igang igen men frygt for nye konflikter på Lindø

De timelønnede på Lindø-værftet er nu i arbejde igen efter en arbejdsnedlæggelse fredag. Men tonen er skærpet, og fællestillidsmanden frygter flere konflikter, skriver fagforeningen 3F

-


De timelønnede på Lindø-værftet er nu i arbejde igen efter en arbejdsnedlæggelse fredag. Men tonen er skærpet, og fællestillidsmanden frygter flere konflikter, skriver fagforeningen 3F.

De cirka 2.000 timelønnede medarbejdere på Lindø-værftet i Munkebo på Fyn arbejder igen efter en arbejdsnedlæggelse fredag.Nedlæggelsen af arbejdet skete, fordi ledelsen sløjfede en ti minutters kaffepause om eftermiddagen.

Tonen skærpet
Selvom de ansatte er tilbage i arbejdstøjet, er tonen på værftet blevet skærpet mellem ledelse og tillidsfolk.
- Samarbejdet er blevet klart dårligere den senere tid, og tonen er skærpet. Det er første gang, at vi har oplevet, at en aftale er blevet opsagt, siger fællestillidsmand Lars Hansen fra Lindø og oplyser, at tillidsfolkene og ledelsen forhandler om kaffepausen igen i eftermiddag.

Ledelse og tillidsfolk underskrev for snart et år siden en samarbejdsaftale. Heri hedder det blandt andet, at strejker er en uacceptabel måde at tale sammen på i en moderne virksomhed, og at ledelsen erkendte et særligt ansvar herfor.
- Jeg synes ikke, at ledelsen har levet op til det ansvar. Derfor kan jeg godt frygte flere konflikter på værftet, siger fællestillidsmanden.

Fortjent kaffepause
Næstformand i 3F Østfyn, Jan Johansen, der selv er tidligere tillidsmand på værftet, siger, at den omstridte kaffepause er velfortjent.
- De timelønnede kan ikke sidde ved skrivebordet og arbejde, mens de drikker en kop kaffe. Hvis folk går rundt med maske på, eller arbejder nede i en tank i stærk varme eller kulde, har de brug for en pause, hvis de skal have noget væske i løbet af eftermiddagen. Det bliver de nu afskåret fra, så derfor kom der en reaktion, da man åbenbart ikke kunne snakke sig til rette om situationen, siger Jan Johansen.
Han håber, at medarbejdere og ledelse nu får snakket sig til rette om tingene.