Arbejdsgivere vil udstøde Gartnervikaren

Det fynske vikarbureau Gartnervikaren er på vej til at blive smidt ud af arbejdsgiver-foreningen GLS-A på grund af firmaets måde at drive virksomhed på.

- Vi vil ikke leve med et medlem, som har så mange faglige sager. Det er aldrig nogensinde sket før, og det kommer aldrig til at ske igen. Det er en uacceptabel måde at drive virksomhed på, siger Johnny Ulf Larsen, direktør i GLS-A, Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere, til Nyhedsbrevet 3F.

En eksklusion af Gartnervikaren er sat på dagsordenen til næste bestyrelsesmøde.

Siden december sidste år har Gartnervikaren tabt 13 faglige sager, som 3F har rejst for såvel danske som udenlandske medlemmer. 3F'erne er blevet snydt for løn, feriepenge, pension eller betaling for søgnehelligdage.

Nyhedsbrevet 3F kunne mandag fortælle om de seneste to sager, hvor Gartnervikaren må betale to rumænske vikarer knap 134.000 kroner.

Ejeren af Gartnervikaren er dog langtfra tilfreds med den afgørelse, som hans egen arbejdsgiverorganisation har været med til at træffe:

- Jeg anerkender ikke, at sagen er tabt. Jeg kan ikke se, at der er en afsluttet sag overhovedet. Min advokat vil nu tage kontakt til GLS-A, siger Kim Lauritzen til Nyhedsbrevet 3F.

Oversigt

    Oversigt