I det fynske folks tjeneste

Arbejdstilsyn: Landbruget skjuler ulykker

Fynsk landbrug skjuler halvdelen af de arbejdsulykker, der sker i erhvervet, skriver Fyns Amts Avis.

-

Arbejdstilsynet mener at det fynske landbrug skjuler halvdelen af de arbejdsulykker, der sker i Landbruget, skiver Fyns Amts Avis. Men det afviser en ifølge avisen rasende formand for De fynske Landboforeninger, Niels Hansen. Han mener ikke, at landbruget er betydeligt farligere, end statistikken fortæller.
-Arbejdstilsynet har altid mistænkeliggjort tallene for arbejdsulykker i landbruget. Det har de åbenbart en evigt tilbagevendende trang til, fordi det kan da ikke passe, at det går så godt i landbruget, siger han.

Niels Hansen mener, at landbruget tager sikkerheden meget alvorligt. Statistikken over arbejdsulykker i det fynske landbrug viser, at antallet stigende. Men ifølge Arbejdstilsynet er der »en betydelig underrapportering på 50 procent«.

Senest gik det galt på Sydfyn, da en landbrugsmedarbejder mistede sit venstre ben, da han ville vriste nogle græsklumper løs i kværnen på en kørende mejetærsker.
-Det er selvfølgelig trist, men regel nummer ét er: Stop maskinen! Det står alle steder," siger Niels Hansen til Fyns Amts Avis.