I det fynske folks tjeneste

Arbejdsulykker sker i trafikken

En tredjedel af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken.

En tredjedel af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken.

For høj fart, glemt sikkerhedssele og alkohol i blodet er nogle af de hyppigste årsager til, at der hvert år sker tusindvis af uheld på vejene i Syddanmark, også i forbindelse med kørsel i arbejdstiden.

Derfor arbejder Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg nu på at skabe ekstra opmærksomhed på trafiksikkerhed på syddanske arbejdspladser.

I en kampagne til virksomhedsledere og arbejdsmiljørepræsentanter, opfordrer udvalget til at gøre trafiksikkerhedspolitik til en naturlig del af virksomhedens arbejdsmiljøindsats i et forsøg på at bringe antallet af trafikkvæstede i arbejdstiden ned.

- Hver tredje af alle arbejdsulykker med døden til følge sker i trafikken. Fra 2004-2006 udgjorde dødsfald ved trafikulykker i forbindelse med arbejdet henholdsvis 13, 17 og 16 tilfælde om året, hvilket svarer til ca. 30 % af arbejdsulykker, der har medført døden, om året. I gennemsnit er hver 10. beskæftigede udsat for en arbejdsulykke i løbet af tre år. Alene i 2009 var hver 8. anmeldte arbejdsulykke så alvorlig, at den medførte amputation, knoglebrud eller omfattende legemlige skader, siger Hanne Sofie Tromborg Olsen, Arbejdstilsynet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.