Årets Ildsjæl hjælper Odenses studerende

Prisen Årets Ildsjæl blev tirsdag givet til en helt ny forening, der støtter unge gennem de udfordringer, der følger med studielivet.

Det er den frivillige sociale forening Samtaleboblen, der tirsdag eftermiddag løb med Odense Kommunes pris Årets Ildsjæl.

250 frivillige var mødt op i festsalen på Odense Rådhus for at fejre Odenses frivillige sociale foreninger. Det var foreningerne selv, der stemte og altså bestemte, hvem prisen skulle gå til.

Og prisen gik altså til Samtaleboblen, som er en forening, der hjælper studerende gennem samtaler om blandt andet stress og ensomhed efter at være flyttet til en ny by. De 25 frivillige personer guider også ved forkerte studievalg.

De frivillige er blandt andet uddannet socialpædagoger og sygeplejersker.

- Denne pris betyder utroligt meget for os. Vi har vist, at man kan starte en ny forening op og vokse hurtigt, og vi vil nu kunne lære fra os til andre også, siger Flemming Petersen, der er stifter af Samtaleboblen i Odense.

Samtaleboblen har hjulpet omkring 150 studerende fra SDU, gymnasier og erhvervsskoler gennem 500 samtaler.

- Det er rigtig dejligt at være med til at fejre disse mange mennesker, der yder en kæmpe indsats, og som vi som kommune er meget glade for at arbejde tæt sammen med. Vinderen er både nytænkende og fagligt stærke, og de har ladet deres forening vokse, samtidig med at de uddanner deres rådgivere så grundigt. Det er godt gået, siger borgmester Anker Boye (S).

Oversigt

    Oversigt