I det fynske folks tjeneste

Årets Landsby efterlyses

Landsforeningen Landsbyerne i Danmark vil for 11. gang at udnævne en af Danmarks mange landsbysamfund til \'Årets Landsby\'.

-

Landsforeningen Landsbyerne i Danmark vil for 11. gang at udnævne en af Danmarks mange landsbysamfund til \'Årets Landsby\'.

Fakta

Gennem de seneste 10 år har følgende landsbyer modtaget æresbetegnelsen:

Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, (alle Jylland), Svinninge (Fyn), Samsø (som landsby og ø), Bårse (Sydsjælland), Filskov og Klejtrup (Jylland).

Sidste år deltog  68 landsbysamfund fra hele landet

Danmark har cirka 5000 landsbysamfund og for at komme i betragtning skal landsbyen have under 1.000 indbyggere, der skal være en fungerende skole, et forsamlingshus (værested), en nærbutik og en kirke - landsbyens hovedhjørnestene. Desuden skal landsbyen have en en konkret plan for landsbysamfundets fremtid i den nye storkommune.

Dommerkomiteen består af forhenværende indenrigsminister Britta Schall Holberg, Ebberup, forhenværende borgmester og amtsrådsmedlem Alex Lind, Spøttrup, og bestyrelsesmedlem i LiD, Hans Christensen.

Ansøgning om at blive \'Årets landsby 2005\' skal være foreningen Landsbyerne i Danmark i hænde senest 15. september 2005 på adressen:

Carsten Abild (formand)
Strandvejen 50
5450 Otterup
Att. \'Landsbyerne i Danmark\'