Arkaden genopstår: Mad og drikke vil fylde lokalerne

Et nyt fødevaremarked åbner i kendt fynsk ejendom. 26 boder skal udnytte stort potentiale i det fynske fødevaremarked, siger idémændene bag projektet.

Lige ved hjørnet af Vestergade og Kongensgade midt i Odense ligger en passage. En passage som i mange år har ført ind til både restauranter og natklubber. Arkaden hedder det.

Men Arkaden har stået tom i mange år. Det bliver der nu lavet om på.  

For når du i fremtiden går forbi passagen, vil duften af friske råvarer, spisesteder og friskbrygget kaffe igen lokke dig ind i Arkaden. Det er i hvert fald håbet for odenseanske Jacob Christer Larsen og aarhusianske Thomas Kyung Jensen.

De vil genoplive Arkaden med et mix af spisesteder og friske fødevarer, som de fleste kender det fra Torvehallerne i København.

- Vi har fulgt udviklingen på madmarkedet og set et stort potentiale i Odense. Vi har også fulgt Aarhus Street Food, som åbnede sidste år, og vi tror på det, fortæller Jacob Christer Larsen. 

Det nye kulinariske sted kommer til at gå under navnet Arkaden Food Market og vil bestå af i alt 26 boder fordelt på 1440 kvadratmeter i to plan. To af dem skal være barer, som serverer drikkevarer, mens en tredje skal bliver en kaffebar. Resten af boderne bliver et mix af steder, som sælger færdiglavet mad, mens andre boder har fokus på friske råvarer. Det er blandt andet slagtere, grønthandlere og delikatesseforretninger.

Placering er afgørende
For Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen har placeringen af odenseanserne og fynboernes nye fødevarested haft stor betydning. De skal nemlig konkurrere med et andet nyt streetfood-marked. Storms Pakhus som åbner på havnen. 

- Det essentielle for os har været at give den absolut bedste beliggenhed i Odense. Der hvor folk i forvejen færdes, forklarer Jacob Christer Larsen. 

Med den centrale placering, hvor alle og enhver kan komme forbi, skal det nye marked også være for alle slags gæster. Ung som gammmel. Høj som lav. 

Mads Asbild, forretningschef i Food Fyn, der er en del af Udvikling Fyn, er meget glad for, at Arkaden bliver fyldt med fødevarer, men mener også det er godt, at Arkaden Food Market ikke bliver en kopi af konceptet hos Storms Pakhus.

- Jeg synes, de to koncepter virker forskellig fra hinanden. Nede på havnen (i Storms Pakhus, red.) er det et klassisk streetfood-marked med containere og hele den her stemning, vi kender fra Papirøen. Det her minder mere om Torvehallerne i København, hvor man går ind og får en anden type oplevelse. Der er nok et vist overlap mellem målgrupperne, men som jeg hører det, så differentierer Arkaden Food Market sig fra Storms Pakhus, og så tror jeg, der er plads til begge ting. 

Stort arbejde forude
Sidste år kom det frem, at Arkaden egentlig skulle åbne som et fødevaremarked i august 2016 under navnet Odense Food Market. Men som TV 2/FYN kunne fortælle blev planerne droppet. Nu genopliver Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen altså stedet.

Men inden de to iværksættere kan åbne dørene og byde indenfor til mad og drikke er der dog lidt vej endnu. Alt skal nemlig rives ned. Kun beton gulve, vægge og lofter for lov at stå tilbage. Men det er ikke den største udfordring.

- Vores største udfordring er at finde lejere. Vi vil gerne finde de rigtige, så vi får det mix af boder, vi gerne vil have. Vi går efter, at stedet skal være fuldstændig udlejet, inden vi åbner. Vi vil ikke have noget, der er halvt færdigt. Men vi er meget fortrøstningsfulde, siger odenseanske Jacob Christer Larsen.

Ét af kravene til spisestederne er, at de kan servere et måltid for 50 kroner. Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen forventer at åbne en gang i november. 

Oversigt

    Oversigt