Arkæologisk succes: Odense elsker undergrunden

Interessen for at følge den store arkæologiske udgravning ved Thomas B. Thrigesgade midt i Odense er så stor, at museumsfolkene nu også arrangerer fyraftens-rundvisninger.

I de seneste tre måneder har arkæologerne gravet på Vilhem Verners Plads ved Thomas B. Thrigesgade. Og i takt med at det ene fund efter det andet er væltet op af jorden er publikum strømmet til.

- Der kommer rigtig mange folk forbi her, og de bliver selvfølgelig fanget af det, og synes, det ser rigtig spændende ud, fortæller Mads Runge, der er overinspektør ved Odense Bys Museer.

Udgravningerne er i gang i forbindelse med omdannelsen af Thomas B. Thrigesgade fra gade til by. Der er fundet både knogler, sjældne smykker, rester fra huse og et hav af andre ting fra flere historiske perioder - blandt andet 1200-1300-tallet.

Mandag til torsdag klokken 13.30 er interesserede mødt op til en rundvisning i udgravningen hvor arkæologer fortæller om de seneste fund og om Odenses forhistorie. Og den store interesse har nu fået museet til at tage et nyt initiativ, fyraftensrundvisninger.

- Vi skal jo give folk mulighed for at komme, når de har fri. Det er et problem formidlingsmæssigt, at vi graver mens de fleste er på arbejde, så det her giver mulighed for at stort set alle kan komme forbi og få noget ud af det, fortæller Mads Runge.

Det arkæologiske arbejde ved gaden kommer til at stå på i endnu to år.

Læs mere om omdannelsen

Oversigt

    Oversigt