I det fynske folks tjeneste

Arkitektgruppen leverer solidt regnskab med plus på 58 millioner

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Arkitektgruppen, der har hovedsæde i Odense, leverer et solidt regnskab for 2016 med vækst i såvel omsætning som overskud.

Den fynske boligudvikler Arkitektgruppen havde et med egne ord tilfredsstillende 2016, der gav et samlet overskud på 58,4 millioner kroner.

Det er især firmaets byggeaktiviteter i hovedstadsområdet, der har skabt væksten i 2016, hvor den samlede omsætning nåede op på 623 millioner kroner, hvilket er omkring 10 procent højere end i 2015, hvor omsætningen nåede 567 millioner kroner.

Dermed har Arkitektgruppen på fem år lige knap fordoblet sin omsætning. Samtidig er overskudgraden øget fra 8,9 procent af omsætningen i 2015, der gav overskud på 50,2 millioner kroner, til 9,4 procent og altså et overskud på 58,4 millioner kroner før skat i 2016.

- Vi er tilfredse med præstationen i 2016, der er resultatet af dels en stor indsats for at opbygge en stærk pipeline af projekter, og dels at vi via dygtige og engagerede medarbejdere formår at levere i alle led af byggeprocessen, siger Robin Feddern, der er administrerende direktør i Arkitektgruppen. 

Læs også Fynsk ejendomsudvikler fyrer topchefen

Han lægger særlig vægt på, at resultatfremgangen sker i et år, hvor der er investeret betydelige ressourcer i etablering af nye projekter med eksterne partnere. Projekter der forventes at medvirke til en øget indtjening i Arkitektgruppen på sigt.

Mere end 2.000 boliger

Arkitektgruppens aktuelle projekter udgør således samlet mere end 2.000 boliger. Især byggerier i Ørestad og på Amager Strandpark, Sluseholmen samt Teglholmen i København fyldte i ordrebogen i 2016, og oven i det kommer projekter i Farum, Køge og Odense.

I 2017 forventer Arkitektgruppen, der i 2016 kunne markere sit 30 års jubilæum, at kunne starte projekter op i flere nye dele af landet.

- Samtidig vil vi også gerne øge antallet af projekter med bæredygtigt byggeri. Det er et område, som er i rivende udvikling, og hvor vi allerede besidder en stor erfaring, siger Robin Feddern. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.