Arkivjagt: Vi søger helt vildt

Glem facebook, instagram og twitter. Det sidste nye digitale hit er arkiv.dk. 132.168 brugere har klikket sig ind, siden hjemmesiden åbnede fredag eftermiddag.

Danskerne er helt pjattede med at søge lydfiler eller fotos af gamle slægtninge, mormors gård på Falster eller klassekammerater fra den stråtækte.

Siden arkiv.dk gik i luften fredag eftermiddag klokken 16 har 132.168 brugere været inde og søge løs.

- Det er skide sjovt. Og lige nu mens vi taler sammen er 1.014 inde og kigge, fortæller stadsarkivar, Jørgen Thomsen til tv2fyn.dk.

Det er landets lokal og stadsarkiver, der siden 80'erne har arbejdet på at få samlet materialet og gjort det tilgængeligt på nettet.

- Folk søger jo på alt muligt. Jeg har da selv været inde og søge på mange af de mennesker, jeg kender og på gamle kvarterer fra Maribo, hvor jeg kommer fra, røber Jørgen Thomsen.

Der er næsten 1 million fotografier på arkiv.dk plus en masse andet historisk materiale. Historiens Hus i Odense har bidraget med mere end 50.000 registreringer i form af digitale billeder og henvisninger til dokumenter og protokoller.

De over 130.000 besøgende bruger i snit 12 minutter på siden og bladrer 18 sider igennem for hvert besøg. Ifølge Jørgen Thomsen er der blevet kigget 3,3 millioner sider igennem.

Find oldemor her

Oversigt

    Oversigt