Arriva overtager lokale busruter

Der bliver andre chauffører bag rattet, når du skal med bussen på Nordfyn. Arriva vil gøre det billigere end de lokale selskaber, der mister ruterne.

Når lokalbussen triller hen foran stoppestederne på Nordfyn, vil det fra 8. august være en anden chauffør, der åbner døren til en anden bus.

Lige nu er det Kæmpes Taxi og Morud Turist, der kører ruterne for Fynbus, men det regionale busselskab har haft ruterne i udbud. Der gav Arriva det billigste tilbud, og det betyder, at Nordfyns Kommune kan spare penge på kørslen af de lokale ruter.

Det er altså kun de lokale ruter internt i kommunen, det handler om. Ikke de regionale ruter, der for eksempel kører til Odense.

Før gav kommunen 13,7 mio. kr. årligt for kørslen, men fremover vil udgiften være 12,3 mio. kr. En besparelse på 10%.

Men hvor langt kan prisen presses? Fynbus' direktør, Carsten Hyldborg, er ikke bekymret for, om besparelsen vil gå ud over kvaliteten af driften og medføre forsinkelser eller aflyste afgange.

- Jeg har fuld tillid til, at Arriva kan løfte opgaven og leve op til kravene i udbuddet. Det vil også være i deres egen interesse, for hvis der skulle opstå problemer på ruterne, kan de risikere en bod for ikke at leve op til kravene.

 

Carsten Hyldborg er direktør for Fynbus.
Carsten Hyldborg er direktør for Fynbus.

 

Arriva er allerede særdeles godt kendt med buskørslen på Fyn, da de lige nu kører de fleste regionale ruter samt bybusserne i Svendborg.

Kontrakten indeholder ingen aftaler om, at Arriva skal overtage de eksisterende busser fra Kæmpes taxi og Morud Turist, så det vil blive helt andre busser, der stopper ved de lokale stoppesteder fremover.

Kontrakten løber fra 8. august 2016 til sommeren 2022, og kan forlænges i to gange et år, hvis FynBus og Nordfyns Kommune ønsker det.

 

Oversigt

    Oversigt