I det fynske folks tjeneste

To års fængsel for forsøg på nabovoldtægt

Byretten i Odense har idømt en 31-årig mand to års fængsel for voldtægt. Manden selv siger, at det var en sexleg, der gik galt. Sagen anket til landsretten.

-

Byretten i Odense har idømt en 31-årig mand to års fængsel for voldtægt. Manden selv siger, at det var en sexleg, der gik galt. Sagen anket til landsretten.

Det var en sexleg, der gik galt, siger en 31-årig mand, der torsdag blev idømt to års fængsel ved Retten i Odense. Han ankede på stedet og siger, at kvinden selv var med til at arrangere et rollespil, hvor hun skulle voldtages i sin lejlighed. Episoden fandt sted natten til den 16. december 2003 i et lejlighedskompleks i Odense.

Ifølge den 31-årige fandt han og kvinden sammen en mand på internettet, som samme aften kom og forsøgte at \"voldtage\" kvinden. Denne mand handlede i god tro og er ikke blevet tiltalt i sagen. Derimod er den 31-årige blevet dømt for at have planlagt voldtægtsforsøget, der udspillede sig, efter at kvindens gadedør blev sat på klem, så den ukendte mand kunne komme ind i hendes lejlighed. Et kondom blev lagt uden for døren. Få timer senere samme aften ankom en ukendt mandlig studerende til hendes lejlighed. Kort efter begyndte kvinden at råbe, at den ukendte mand skulle stoppe med at slå hende. Hun sagde \"lad være\" og råbte \"hold op\". Men det var en del af legen. Det var en del af en fantasi, forklarede den dømte under sagen.

Den 31-årige stod uden for kvindens lejlighed. I begyndelsen tænkte han, at det var en del af aftalen, men kvinden fortsatte med at råbe, og det var ikke meningen, forklarede han. Den dømte lagde ikke skjul på, at han \"er erfaren\", og at han kan lide \"hård sex\", men han nægter at have arrangeret voldtægtsforsøget mod kvindens egen fri vilje.

Efter domsafsigelsen forsøgte anklageren desuden at få manden varetægtsfængslet under hensyn til retshåndhævelsen, indtil landsretten har tid til at behandle sagen, men det afviste byretten. Den dømte mand fik derfor i første omgang lov til at gå, oplyser mandens advokat Anne-Birgitte Bjerre-Olsen. Der er fortsat navneforbud i sagen.

 /ritzau/