Asfalthuller: Knips, mail og lap

Vintervejret med skiftevis regn, slud, frost og tøvejr er hårdt for asfalten på vejene. Derfor opfordres folk i Svendborg nu til at melde asfalthullerne til kommunen ved hjælp af fotos og mail.

- Gennem de seneste par år har det været muligt at melde huller i vejen over vores hjemmeside. Den mulighed har rigtig mange borgere benyttet sig af, og det er en stor hjælp for os - det er jo borgerne som først lægger mærke til de nye huller, fortæller vejingeniør Helle Mærsk fra Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.'

- Vi vil derfor gerne opfordre alle borgere til at komme på banen og melde hullerne ind via vores hjemmeside, fordi vejret lige nu er ekstra hårdt ved asfalten og giver endnu flere huller end sædvanligt. Det er muligt at uploade et billede, hvor man kan se hullet og det vil være en stor hjælp, hvis man også kan se noget af omgivelserne, fx placeringen i forhold til et hus, fortsætter Helle Mærsk og tilføjer, at jo mere præcise tippene er, jo hurtigere kan problemet løses.

Når Svendborg Kommune får et praj om huller i vejen, sendes der besked til entreprenøren, der sørger for at udbedre skaden. Det sker dog kun, hvis der er tale om huller på de offentlige kommunale veje, idet Vejdirektoratet har ansvaret for statsvejene, mens de enkelte vejejere har ansvaret for de private fællesveje.

Læs mere her om asfalthuller

Oversigt

    Oversigt