Asiatiske journalister på fynske eventyr

Skriverkarle fra Indonesien, Malaysia, Indien, Indonesien og Kina har indfundet sig i Odense. De er her for at dække Yonex Denmark Open, men mellem kampene tager de på opagelse på Fyn.

Badminton i verdensklasse er lig med masser af asiatisk islæt i det odenseanske gadebillede. Yonex Denmark Open i Odense er mål for adskillige indonesere, japanere, kinesere og malayer. De fleste er her selvfølgelig for at svinge ketsjeren. Men der er også dem, som er her for at skrive hjem og holde landsmændene orienteret om, hvad der foregår, når der er Super Series Premier-turnering i byen med navnet, der er så svært at udtale.

I weekenden præsenterer Udvikling Fyn A/S fem af disse asiatiske journalister for en bid af det innovative fynske erhvervsliv, når tre virksomheder går i charmeoffensiven for at slå døren ind til Asien.

- Vi har besluttet os for at vise dem to af de fremadstormende små fynske virksomheder inden for hhv. robotteknologi og velfærdsteknologi, som p.t. rummer et enormt potentiale for vækst fx via mere eksport til Asien, siger chef for virksomhedsudvikling i Udvikling Fyn A/S Morten Arndal Nielsen.

Journalisterne får også lejlighed til selv at kaste sig over lidt sportslige udfoldelser, når de besøger familievirksomheden Norwells nye motionslegeplads i Munke Mose, der bl.a. henter inspiration fra de kinesiske folkeparker.

- Vi håber naturligvis, at vi med besøget får mulighed for at fortælle journalisterne en historie, som de så fortæller videre i deres medier i Asien, og derved når vores produkter jo ud til en stor ny potentiel målgruppe, siger Charlotte Barkholt, der sammen med sin mand og to børn står bag Norwell.

Kultur-eventyr

Der er ikke kun erhvervseventyr på journalisternes program. Lørdag går turen nemlig til det eventyrlige Egeskov, og journalisterne har været i Børnekulturhuset Fyrtøjet, hvor der både blev hængt ønsker på ønsketræet og dvælet ved sanseindtrykkene fra udstillingen om "Den lille Havfrue". Journalisterne var meget fascinerede af stedet.

- Jeg synes det er en vidunderlig måde, hvorpå man her sikrer, at kulturarven omkring H.C. Andersens eventyr bliver givet videre til næste generation gennem legen, og huset rummer jo en fantastisk mulighed for, at børn og deres forældre kan tilbringe kvalitetstid sammen i en travl hverdag, sagde Rajes Paul, journalist på "The Star" i Malaysia efter rundvisningen.

Hun afslørede da også at ønsket på det blad, som hun netop havde hængt på træet i kulturhusets foyer gik på at få et lignende sted hjemme i Malaysia.

Oversigt

    Oversigt