Askelæ slipper for tvungne tablets

Den private børnehave Askelæ, der ligger i Svendborg Kommune, slipper efter alt at dømme for at indføre digitale læringsmidler i hverdagen, som for eksempel tablets eller computer.

Meget tyder på, at den private børnehave Askelæ i Svendborg Kommune slipper for kravet om at skulle indføre tablets. 

Tre gange har Udvalget for Børn og Unge i Svendborg Kommune haft Askelæs afvisning af kravet om digitale læringsmidler på dagsordenen. Alle tre gange har udvalget afvist at lempe kravet om digitale medier i alle dagtilbud.

quote - Askelæ er en anerkendt børnehave og det vil være ærgerligt, at hvis Svendborg Kommune skal undvære den

Hanne Klitgaard Møller, Rad. Venstre, Svendborg

Sagen skal afgøres i byrådet
Men nu ender sagen i byrådet og meget tyder det på, at et flertal i byrådet er klar til at finde en løsning. Det viser en rundringning, som TV 2/FYN har foretaget, til byrådets medlemmer. 

Det er Enhedslistens Susanne Gustenhoff, der har bedt om at få sagen i byrådet.

- Jeg tror, at det er godt at få den ud i et bredere forum, siger hun.

Hvem er for?
Enhedslisten har – sammen med Venstre – tidligere tilkendegivet, at de går ind for, at private institutioner som Askelæ selv skal kunne bestemme, om de vil indføre digital læring.

Også løsgængeren Henning Stæremose vil give Askelæ lov til at vælge selv.

- Det skal vi bare have ændret. Jeg synes ikke, at vi skal ensrette og gøre offentlige og private institutioner ens, siger Henning Stæremose til TV 2/FYN.

- Vi er indstillet på, at der skal være noget mere fleksibilitet. Det gælder ikke bare for den private institution Askelæ, men for alle kommunens private institutioner bør der være nogle videre rammer, end det er tilfældet i dag. Derfor er vi på linje med Venstre i denne her sag, når den her sag kommer op i Byrådet, siger Henrik Nielsen, Gruppeformand, Svendborg Byråd, (Kons).

Og hvem er imod?
Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Arne Ebsen fra Tværsocialistisk Liste er imod at give Askelæ og andre private institutioner mulighed for selv at bestemme, om man vil gøre f.eks. tablets eller computere til en del af børnenes hverdag, når de er i institution.

Hvad siger de andre?
TV 2/FYN har ringet til de øvrige partier i byrådet i Svendborg.

Radikales Hanne Klitgaard Møller mener, at det er vigtigt, at man kan rumme institutioner, der gerne vil undvære digital læring. Hun skal først drøfte sagen med sit bagland, men vil gerne beholde Askelæ i kommunen.

- Askelæ er en anerkendt børnehave og det vil være ærgerligt, at hvis Svendborg Kommune skal undvære den, siger Hanne Klitgaard Møller.

Finn Olsen fra Svendborg Lokalliste har endnu ikke taget stilling til, hvad han vil stemme, men han siger dog følgende.

- Jeg vægter forældrenes frie valg utrolig højt, og det er min grundholdning, siger Finn Olsen.

Sådan her vil de stemme

 

Askelæs bestyrelsesformand, Maria Iben Matthiesen: Glædeligt, men lad os nu se

 

Konservative skifter holdning til tablets på Askelæ

 

Oversigt

    Oversigt