I det fynske folks tjeneste

Asmaa er stor tilhænger af kongehuset

Asmaa Abdol-Hamid erklærede sig i 2004 som stor tilhænger af kongehuset. Det er i stik modsætning til Enhedslistens officielle holdning.

Enhedslistens nye folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid er i modstrid med sit partis holdninger når det gælder holdningen til kongehuset.

I Enhedslistens partiprogram fremgår det at partiet vil have afskaffet monarkiet fordi det ikke er demokratisk og ingen skal fødes med privilegier.  

Men Enhedslistens kontroversielle folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid er lodret uenig. I et debatprogram på TV 2/FYN i 2004 erklærede Asma Abdol-Hamid at hun er stor tilhænger af kongehuset, og at hun mener at kongehuset også i fremtiden skal bestå.

I debatprogrammet fortalte Asmaa Abdol-Hamid også, at hun er imod at enlige skal have lov at adoptere eller have lov til at blive kunstigt befrugtet. Desuden afslørede Asmaa Abdol-Hamid, at hun ikke mener, at homoseksuelle skal have lov at adoptere. Begge synspunkter er stik imod Enhedslistens officielle politik på området.

Enhedslistens gruppeformand Rune Lund siger at Asmaa Abdol-Hamid har ændret holdning til spørgsmålet omkring adoption og kunstig befrugtning og det mener Rune Lund er særdeles positivt.

Gruppeformanden mener ikke at det er et problem at Asmaa Abdol-Hamid bakker op om kongehuset.
- Det får mig ikke til at ligge søvnløs hvis hun bakker op om kongehuset, siger Rune Lund.

Det har i dag ikke været muligt at træffe Asmaa Abdol-Hamid.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.