Asmaa er stor tilhænger af kongehuset

Enhedslistens nye folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid er i modstrid med sit partis holdninger når det gælder holdningen til kongehuset.

I Enhedslistens partiprogram fremgår det at partiet vil have afskaffet monarkiet fordi det ikke er demokratisk og ingen skal fødes med privilegier.  

Men Enhedslistens kontroversielle folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid er lodret uenig. I et debatprogram på TV 2/FYN i 2004 erklærede Asma Abdol-Hamid at hun er stor tilhænger af kongehuset, og at hun mener at kongehuset også i fremtiden skal bestå.

I debatprogrammet fortalte Asmaa Abdol-Hamid også, at hun er imod at enlige skal have lov at adoptere eller have lov til at blive kunstigt befrugtet. Desuden afslørede Asmaa Abdol-Hamid, at hun ikke mener, at homoseksuelle skal have lov at adoptere. Begge synspunkter er stik imod Enhedslistens officielle politik på området.

Enhedslistens gruppeformand Rune Lund siger at Asmaa Abdol-Hamid har ændret holdning til spørgsmålet omkring adoption og kunstig befrugtning og det mener Rune Lund er særdeles positivt.

Gruppeformanden mener ikke at det er et problem at Asmaa Abdol-Hamid bakker op om kongehuset.
- Det får mig ikke til at ligge søvnløs hvis hun bakker op om kongehuset, siger Rune Lund.

Det har i dag ikke været muligt at træffe Asmaa Abdol-Hamid.

Oversigt

    Oversigt