Asmaa meldt til politiet efter kontroversielt facebookopslag

Fyns Politis brobygger Asmaa Abdol-Hamid er blevet politianmeldt efter hun skrev et facebookopslag om, at de mellemøstlige militærstyrker samler støv.

Asmaa Abdol-Hamid, der er ansat som brobygger ved Fyns Politi, skrev den 7. december et facebookopslag, som nu kan få konsekvenser for hende. 

I opslaget skrev hun: 

- Blot et lille udpluk af militærstyrker, som samler støv. #JerusalemIsTheCapitalOfPalestine

Hvorefter hun remsede blandt andet Jordan, Iran og andre landes militærstyrker op. 

Asmaa Abdol-Hamid slettede hurtigt opslaget igen. Men ikke så hurtigt, at ingen bemærkede det. 

Opslaget har nemlig medført, at Fyns Politis brobygger nu er blevet politianmeldt for at have opfordret til krig mod Israel. 

Fyns Politi bekræfter over for TV 2/Fyn, at der er tale om nogle politianmeldelser for overtrædelse af straffeloven, men har ingen yderligere kommentarer til politianmeldelserne. 

Politikere går videre med opslaget

Politianmeldelserne er ikke de eneste konsekvenser, som Asmaa Abdol-Hamids facebookopslag får. 

For samme aften blev fynske Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti gjort opmærksom på opslaget, som fik hende til at reagere med en opfordring til sine facebookfølgere. 

En opfordring om at tilkendegive, hvad de tænkte om Asmaa Abdol-Hamids opslag, mens den fynske politiker ikke var i tvivl om, hvad hun tænkte. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er jo en indirekte krigserklæring mod Israel, sagde hun til TV 2/Fyn den 8. december. 

- Hun har et seriøst loyalitetsproblem. Den (loyaliteten, red.) burde jo ligge hos danskerne og Danmark, sagde Pernille Bendixen og fortsatte:

- Det går simpelthen ikke, når hun er ansat under Justitsministeriet. Hun skal fungere som brobygger ved Fyns Politi, og det er et seriøst problem, at hun skriver sådan en opdatering på Facebook, hvor hun indirekte erklærer krig mod Israel. 

Opslaget fik Pernille Bendixen til at tage sagen videre til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i håb om, at han ville reagere på opslaget med en fyring til Asmaa Abdol-Hamid. 

Også Naser Khader (K) henvendte sig til justitsministeren med samme forventning som den fynske politiker. 

I starten af december anerkendte den amerikanske præsident, Donald Trump, Jerusalem som Israels hovedstad og fremlagde en plan om at flytte USA's ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. De seneste dage har palæstinenserne protesteret, og tåregasgranater er allerede begyndt at flyve om ørerne på borgerne i Ramallah, Betlehem og andre steder på Vestbredden og i Gazastriben.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Asmaa Abdol-Hamid bliver politianmeldt. I juli 2007 anmeldte den konservative politiker Rasmus Jarlov hende til politiet for landsforræderi.

Dengang kaldte Asmaa Abdol-Hamid de irakiske angreb på koalitionsstyrkerne for legitim og sammenlignede det med den danske modstandsbevægelse under den tyske besættelse.

Rasmus Jarnov mente, at Asmaa Abdol-Hamid med sine udtalelser havde tilskyndet til væbnet kamp mod danske militære styrker, og at hendes udtalelser derfor var en overtrædelse af straffelovens §100, stk. 1, som fastslår, at "den, som ved offentlige udtalelser tilskynder til, eller som fremkalder øjensynlig fare for fjendtlige forholdsregler mod den danske stat, straffes med fængsel indtil seks år". 

- Jeg synes ikke, at Asmaa skal fredes, fordi hun er politiker. Tværtimod er det meget vigtigt at forhindre, at en person med landsforræderiske tendenser bliver valgt til Folketinget, skrev Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.

Også dengang blev Asmaa Abdol-Hamids loyalitet sat på en prøve. 

- Asmaas loyalitet ligger i et terroristisk islamistisk broderskab snarere end i Danmark. Vi har ikke behov for den slags femte kolonne medlemmer i Folketinget, skrev Rasmus Jarlov. 

Oversigt

    Oversigt