I det fynske folks tjeneste

Asmaa siger nej til folketingskandidatur

Asmaa Abdol-Hamid (EL) forlænger sin selvvalgte pause fra politik.

Asmaa Abdol-Hamid (EL) forlænger sin selvvalgte pause fra politik. Dermed slipper partiet for et nyt opgør om den muslimske folketingssuppleant.

Enhedslisten undgår et nyt, opslidende opgør om Asmaa Abdol-Hamid.

Da tidsfristen for at kandidere i Enhedslistens kommende urafstemning udløb onsdag, havde folketingssuppleanten således ikke meldt sig blandt kandidaterne. Og da Liste Ø forventer, at folketingsvalget kommer inden den næste urafstemning - i foråret 2011 - betyder det reelt, at Asmaa Abdol-Hamid ikke vil være stemmelisten ved det næste valg.

Asmaa Abdol-Hamid, som er førstesuppleant for Johanne Schmidt-Nielsen, stillede sidste år ikke op ved urafstemningen af studiemæssige årsager. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Asmaa Abdol-Hamid om, hvorfor hun ikke stiller op i år.

En intern evaluering efter folketingsvalget i 2007 pegede på, at henholdsvis "Asmaa-effekten" og "Villy-effekten" medførte den vælgerflugt, som har sendt Enhedslisten ned på det nuværende eksistensminimum på fire mandater. Valgevalueringen kastede til gengæld partiet ud i et voldsomt selvopgør, hvor blandt andre den tidligere stemmesluger Pernille Rosenkrantz-Theil beskyldte sine tidligere partikammerater for at vaske deres hænder ved at gøre Asmaa Abdol-Hamid ansvarlig for partiets valgnederlag.

At den muslimske folketingskandidat stadig deler vandene i Enhedslisten illustreres af, at det senest har vakt stor debat, at hovedbestyrelsesmedlemmet Elizabeth Japsen har oprettet en facebookgruppe med titlen "Tag orlov Johanne. Vi vil se Asmaa på folketingets talerstol!"

I forvejen har Enhedslistens retspolitiske ordfører, Line Barfod, meddelt, at hun ikke genopstiller. Det gør de tre andre medlemmer af folketingsgruppen, Johanne Schmidt-Nielsen, Per Clausen og Frank Aaen.

/Ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.