I det fynske folks tjeneste

Asmaa til detbat på ELs årsmøde

Den kontroversielle folketingssuppleant Asmaa Abdol-Hamid kommer til at præge enhedslistens årsmøde i weekenden.

Enhedslisten indleder fredag sit tre dage lange årsmøde. Mødet indledes med debat om partiets er ikke-religiøst, religionskritisk eller et anti-religiøst parti.

De delegerede skal tage stilling til en række såkaldte udtalelser om
Enhedslistens holdning til religion. Udtalelser som strækker fra, at Liste Ø er et ikke-religiøst parti over, at det er et religionskritisk - og til at partiet er "modstander af kristendom, islam og al anden religion".

Bag sidstnævnte udtalelse står en række medlemmer af Enhedslistens Anti-Religiøst Netværk. Netværket, som blev stiftet i kølvandet på Enhedslistens beslutning om at opstille Asmaa Abdol-Hamid, arbejder for, at partiet bliver ateistisk og derfor ikke opstiller religiøse mennesker til tillidsposter.

Selv om Asmaa Abdol-Hamid har valgt at holde et års pause både
som folketingskandidat og som medlem af hovedbestyrelsen og
dermed ikke er på valg i år, møder hun op som delegeret fra
Odense.

På forhånd vil hun dog ikke løfte sløret for, hvilke udtalelse hun selv støtter - bortset fra at hun stemmer imod udtalelsen fra Anti-Religiøst Netværk.

- Vi skal ikke gå hen og stifte en ny religion, der er ateisme - og bekæmpe andre religioner. I Enhedslisten skal mangfoldigheden stadig være gældende. Så deres forslag kan jeg ikke støtte. Jeg støtter ikke et forslag, som vil bekæmpe og udelukke, at der er religiøse mennesker i Enhedslisten, for vi har religiøse mennesker i partiet, jeg er ikke det eneste. Jeg vil støtte de forslag, som fremmer religionsfriheden, siger Asmaa Abdol-Hamid til Ritzau.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.