I det fynske folks tjeneste

Asparges - mums: Her er nogle gode opskrifter

Asparges springer frem som aldrig før på grund af det varme vejr. Vi har samlet en række lækre opskrifter med den grønne og hvide grøntsag.

Restaurant Pasfall har fem retter med asparges på menuen. Her er det jomfruhummere i sprød wonton med spicy Mayo og hvid marineret asparges vendt i brødcrumple. Foto: PR

Rødtunge ballontine, grønne asparges og urtecruste i bunden. Foto: PR

1 af 2

Asparges sæsonen er over os, og den usædvanlige varme giver ekstra ordinært gode betingelser for den hvide og grønne grøntsag.

- Varmen er meget vigtig for asparges. Og specielt når vi når de ti grader om natten. Så er der tryk på, fortæller Jacob B. Jacobsen fra Torup Bakkegård og Orelund i Assens, der kunne stikke årets første asparges allerede 1. maj.

- Det er sådan en tid, vi ser frem til. Man skal bare bruge dem, fordi perioden er så kort og koncentreret, siger kok Thomas Pasfall fra Restaurant Pasfall i Odense.

Restauranten har fem retter på menuen, der har asparges på tallerkenen. Du kan se nogle af dem på billederne i toppen. Hvis du ikke har så store ambitioner med din aftensmad, så har vi samlet en række lækre opskrifter med asparges til dig.

Aspargessæsonen løber frem til sankthans. Men Jacob B. Jacobsen forventer at have asparges til omkring 1. juli. 

Læs også Asparges boomer: - Vi oplever ekstreme mængder hele tiden

Læs også Her er alle seernes opskrifter på rygeost